Κικίλιας: Νέα μέτρα κορονοϊού έρχονται – Eκκλήσεις προς τη νεολαία

Κικίλιας: Νέα μέτρα κορονοϊού έρχονται – Eκκλήσεις προς τη νεολαία

Ο Αύγουστος φέρνει νέα μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του ιού στην Ελλάδα λόγω της έκρηξης των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Τα μέχρι σήμερα δεδομένα

Xθες (9/8) προέκυψαν 203 νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού εκ των οποίων τα 29 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Πρόκειται για τα περισσότερα που έχουν καταγραφεί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Ήταν η 6η συνεχόμενη μέρα με πάνω από 100 κρούσματα στη χώρα μας, γεγονός που βάζει σε προβληματισμούς τους αρμόδιους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Δηλώσεις υπουργού υγείας

Η συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, να προαναγγείλει νέα μέτρα για τον περιορισμό μετάδοσης του κορονοϊού. Παράλληλα, πραγματοποίησε έκκληση στους νέους και όσους δε συμμορφώνονται με τα μέτρα να αρχίσουν να τηρούν τους κανόνες για να αποφύγουμε τα χειρότερα.

«Δυστυχώς, η μετάδοση του ιού, παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητικές τάσεις. Κάνω για μια ακόμα φορά, έκκληση, στη νεολαία και στους πολίτες που δεν τηρούν τα βασικά μέτρα ατομικής προστασίας, μάσκες, κανόνες υγιεινής, αποστάσεις ασφαλείας, να αναλογιστούν τις ευθύνες τους, απέναντι στις ευπαθείς ομάδες, στους υπόλοιπους συμπολίτες μας και στη χώρα. Θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις μέτρων από την Προεδρία της Κυβέρνησης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.

 

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.