Η Dr Theresa Tam, η οποία είναι από το 2017 μεταξύ των τριών επικεφαλής υπευθύνων δημόσιας υγείας του Καναδά (της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας του Καναδά – Public Health Agency of Canada – PHAC) δήλωσε χθες και επεξήγησε ότι υπάρχει μικρή πιθανότητα μετάδοσης του SARS-COV-2 μέσω του σπέρματος ή των κολπικών υγρών.Σαφώς η σεξουαλική δραστηριότητα με νέους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο να προσβληθεί κάποιος από τον ιό ειδικά εάν υπάρχει στενή επαφή με φιλιά.

Οι προτρεπτικές δηλώσεις της Καναδή ιατρού περί μέτρων προστασίας

«Όπως και σε άλλες δραστηριότητες που περιλαμβάνουν φυσική εγγύτητα, κατά τη διάρκεια της COVID-19, υπάρχουν μερικά πράγματα που δύναται να τροποποίηθουν ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος μόλυνσης και εξάπλωσης του ιού», είπε.

«Παραλείψετε τα φιλιά, αποφύγετε την εγγύτητα πρόσωπο με πρόσωπο, φορέστε μια μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας και ελέγξτε τον εαυτό σας και το σύντροφό σας για συμπτώματα πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα», συμβούλεψε η Dr Tam τους Καναδούς πολίτες, προσθέτοντας ότι «η σεξουαλική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας» και ότι λαμβάνοντας προφυλάξεις «οι Καναδοί μπορούν να βρουν τρόπους για να απολαύσουν τη σωματική οικειότητα, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι με την COVID-19».

Η πορεία της πανδημίας στον Καναδά μέχρι και σήμερα…

Στον Καναδά έχουν καταγραφεί 129.425 κρούσματα COVID-19 και 9.132 θάνατοι, έως την 1η Σεπτεμβρίου. Πλέον, τα νέα κρούσματα που αναφέρονται καθημερινά έχουν μειωθεί από την περίοδο της κορύφωσης της πανδημίας, ωστόσο έχει καταγραφεί μια πρόσφατη αύξηση, που οφείλεται σε περισσότερες λοιμώξεις σε ορισμένες επαρχίες του δυτικού Καναδά.