Η ιβουπροφαίνη εντάσσεται σε κλινική δοκιμή για την COVID-19

Η ιβουπροφαίνη εντάσσεται σε κλινική δοκιμή για την COVID-19

Έρευνα του King’s College London ξεκίνησε κλινική δοκιμή στο Λονδίνο της Αγγλίας για τη χρήση της ιβουπροφαίνης σε νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

Παρά κάποιες ανησυχίες που εξέφρασαν επιστήμονες στις αρχές της πανδημίας για τη χρήση της ιβουπροφαίνης στη νόσο (τις οποίες δεν ασπάστηκαν οι επίσημοι οργανισμοί φαρμάκων και υγείας), ομάδα ερευνητών του King’s College και του Νοσοκομείου Guy & St. Thomas
πιστεύει ότι το φάρμακο μπορεί να συμβάλλει θετικά στα αναπνευστικά προβλήματα και να περιορίσει την ανάγκη σύνδεσης με αναπνευστήρες.

Στη μελέτη, που ονομάζεται LIBERATE, θα χρησιμοποιηθεί η λιπιδική ιβουπροφαίνη (και όχι αυτή που περιέχουν τα δισκία που κυκλοφορούν στην αγορά).

Οι ασθενείς που συμμετέχουν στη δοκιμή θα λάβουν τρεις δόσεις του φαρμάκου μαζί με την αγωγή που λαμβάνουν για την COVID-19. Ο στόχος είναι να αξιολογηθεί αν οι δόσεις αυτές επηρεάζουν την εξέλιξη της νόσου, όπως την πνευμονική ανεπάρκεια και τη διάρκεια της μηχανικής υποστήριξης, το χρόνο παραμονής σε ΜΕΘ και της νοσηλείας συνολικά καθώς και τη συνολική επιβίωση των ασθενών.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.