Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες 

Συνολικά, 36 εταιρείες λαμβάνουν χορηγία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για καινοτόμες λύσεις κατά του νέου κορονοϊού.

166 εκατ. ευρώ σε 36 καινοτόμες νεοφυείς εταιρείες 

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χορηγεί 166 εκατ. ευρώ σε 36 καινοτόμες νεοφυείς και μικρομεσαίες εταιρείες που θα συμβάλλουν στην καταπολέμηση του κορονοϊού.

Οι εταιρείες θα επικεντρωθούν σε πρωτοπόρα έργα, όπως η επέκταση της παραγωγής μαντηλιών βιολογικής απολύμανσης, η ανάπτυξη συστημάτων παρακολούθησης του μηχανικού αερισμού που παρέχεται στους ασθενείς, η ανάπτυξη πλατφόρμας αντισωμάτων για την αντιμετώπιση σοβαρών λοιμώξεων κ.ά.

Από τις 36 εταιρείες που έλαβαν τη χορηγία, οι τρεις αναπτύσσουν διαγνωστικά τεστ που μπορούν να χρησιμοποιηθούν οπουδήποτε και δίνουν αποτελέσματα πολύ γρήγορα. Οι 22 εταιρείες αναζητούν θεραπείες της COVID-19 αλλά και τρόπους καλύτερης προετοιμασίας σε μελλοντικά κρούσματα.

Πέντε εταιρείες επικεντρώνονται στην πρόληψη, που σημαίνει την ανάπτυξη εμβολίων, αντισηπτικών αλλά και μεθόδους ανάλυσης δεδομένων και έξι εταιρείες ασχολούνται με την απομακρυσμένη φροντίδα ασθενών για την αποφυγή επισκέψεων στο νοσοκομείο και με ποιοτικούς ελέγχους των προϊόντων που συνδέονται με τον κορονοϊό.

Η χορηγία προέρχεται από κονδύλια του πιλοτικού μέσου «Accelerator» του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Καινοτομίας (ΕΣΚ). Επιπλέον, πάνω από 148 εκατ. ευρώ θα χορηγηθούν σε 36 ακόμα επιχειρήσεις για να συμβάλουν στο σχέδιο ανάκαμψης για την Ευρώπη, με αποτέλεσμα οι συνολικές επενδύσεις στο πλαίσιο του προγράμματος «Ορίζων 2020» του προγράμματος έρευνας και καινοτομίας της ΕΕ να ανέλθουν σε 314 εκατ. ευρώ σε αυτόν το γύρο.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.