Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με το μονοδοσιακό Johnson & Johnson

Άνοιξε η πλατφόρμα για τους άνω των 18 με το μονοδοσιακό Johnson & Johnson

Από το βράδυ της Παρασκευής είναι πλέον ανοιχτή η πλατφόρμα των ραντεβού για όσους ανήκουν στο ηλικιακό πλαίσιο άνω των 18.

Μετά την επιβεβαίωση για τις παραλαβές των εμβολίων, από την εταιρεία Johnson & Johnson, άνοιξε το χθες η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 και για τις ηλικίες άνω των 18 με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, επιβεβαιώθηκε η παράδοση της J&J για τον Ιούνιο και άνοιξαν ραντεβού και για τους πολίτες 18+ σε όλη την επικράτεια, εκτός από τα νησιά όπου ήδη εμβολιάζονται με το εμβόλιο αυτό.

J&J εμβόλιο κατά του Covid και συσχέτιση ρομβώσεων

Από την εταιρεία Johnson & Johnson αναμένονταν 220.000 δόσεις εμβολίων.

Άνοιξε επίσης σήμερα η πλατφόρμα στο emvolio.gov.gr,  για την ηλικιακή ομάδα 30 έως 34  με όλα τα διαθέσιμα εμβόλια: Pfizer, Moderna, AstraZeneca και  Johnson & Johnson.

Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη 26 Μαΐου άνοιξε  η πλατφόρμα έτσι ώστε η ηλικιακή ομάδα 35-39 να μπορεί να κλείνει ραντεβού και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Είχε προηγηθεί στις 21 Μαΐου, το άνοιγμα της πλατφόρμας  για τους πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44  και για τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια. Υπενθυμίζεται ότι η πλατφόρμα για τα εμβόλια για τις ηλικίες 35 – 39 άνοιξε από την Τετάρτη με ρεκόρ εμβολιασμών.

Διαθέσιμα όλα τα εμβόλια για τους 30-34 ετών

Όπως ανακοίνωσε ήδη στην ενημέρωση της Τετάρτης ο Βασίλης Κικίλιας, η ηλικιακή ομάδα των 30 – 34 ετών θα μπορούν από το πρωί του Σαββάτου, 29 Μαΐου να επιλέξουν μεταξύ των σκευασμάτων της Pfizer, της Moderna, της Astrazeneca και της Johnson & Johnson.

Ο εμβολιασμός κατά της covid-19 προχωρά πλέον με γρήγορους ρυθμούς και αυτό αποτυπώνεται και στον επταήμερο κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών ανά 100.000 κατοίκους, όπου η Ελλάδα έχει περάσει πλέον στην τρίτη θέση μεταξύ 27 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επίσης, στο ποσοστό του πληθυσμού που έχει ολοκληρώσει τον εμβολιασμό του η Ελλάδα είναι στην πέμπτη θέση από τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.