Ο Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια κυκλοφορίας στη Roche για το νέο της διαγνωστικό τεστ που ανιχνεύει τον νέο κορονοϊό καθώς και τη γρίπη Α και Β.

Η εταιρεία συμβάλει στο έργο των επαγγελματιών υγείας διευκολύνοντας τον διαχωρισμό των δύο παθήσεων

Σκοπός της εταιρείας είναι να σταθεί δίπλα τους επαγγελματίες υγείας, ενισχύοντάς τους στη διαφοροδιάγνωση των δύο παθήσεων που εκδηλώνονται με παρόμοια συμπτώματα από το αναπνευστικό σύστημα. Επίσης το κοινό τεστ συμβάλλει στην εξοικονόμηση πόρων για τα συστήματα υγείας από τις αναλύσεις των δειγμάτων.

Επόμενο βήμα η παραγωγή γρήγορου τεστ covid-19 με άμεσα αποτελέσματα σε 15′

Το νέο RT-PCR τεστ θα είναι διαθέσιμο και στην Ευρώπη με τη σήμανση CE, σύμφωνα με την εταιρεία, η οποία όμως δεν έχει ακόμη διευκρινίσει τον αριθμό των τεστ που σκοπεύει να παράγει. Εν τω μεταξύ η Roche έχει καταθέσει στον Οργανισμό αίτηση για ένα ακόμα τεστ αντιγόνων για τον νέο κορονοϊό SARS-COV-2. Το τεστ αυτό προορίζεται για χρήση σε χώρους υγείας και θα δίνει αποτελέσματα σε 15 λεπτά. Η εταιρεία την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την αποστολή στην Ευρώπη 40 εκατομμυρίων τεστ αντιγόνων, εφόσον φυσικά πρώτα λάβει την έγκριση.

Αξιοσημείωτο είναι πως η Roche το περασμένο τρίμηνο κατέγραψε την πρώτη συνολική πτώση των πωλήσεών της σε σχεδόν μια δεκαετία, ενώ την ίδια στιγμή σημείωσε αύξηση 61% στις πωλήσεις των μοριακών διαγνωστικών της το πρώτο εξάμηνο του 2020, εν μέσω της πανδημίας COVID-19.