Οι Δρομείς Ελπίδας – The Hope Runners, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» ανακοινώνουν την έναρξη κοινών δράσεων. Πραγματοποιείται στο πλαίσιο της αθλητικής δραστηριότητας SNFCC Running Team, στον Στίβο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ). Από τον Οκτώβριο και κάθε Τετάρτη η προπόνηση της ομάδας SNFCC Running Team θα υλοποιείται σε συνεργασία με τους Δρομείς Ελπίδας.

Οι «Δρομείς Ελπίδας» είναι μια ομάδα ερασιτεχνών δρομέων. Από το φθινόπωρο του 2019, συνοδεύουν εθελοντικά, με ασφάλεια και φροντίδα, παιδιά με αναπηρία. Διανύουν αποστάσεις με το ειδικά διαμορφωμένο αμαξίδιο, τη Joellete. Μέχρι σήμερα πλήθος συμμετοχών έχει καταγραφεί στο ενεργητικό της ομάδας.

Με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), η ομάδα των Δρομέων Ελπίδας ενισχύεται με δέκα ειδικά διαμορφωμένα τροχήλατα αμαξίδια, τύπου Joelette. Τα παιδιά με αναπηρία μπορούν με αυτόν τον τρόπο να συμμετέχουν με ασφάλεια σε αγώνες τρεξίματος δρόμου και βουνού σε όλη την Ελλάδα.

Tο Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence» λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Πραγματοποιεί πληθώρα δράσεων που αφορούν το ευρύ κοινό. Ευπαθείς ομάδες χωρίς ηλικιακούς περιορισμούς, καλύπτονται με αυτό τον τρόπο οι ανάγκες τους. Δραστηριοποιείται παντού στην Ελλάδα με κοινό τόπο την προαγωγή της υγείας και της αθλητικής κουλτούρας εν γένει. Όλα τα προγράμματα υλοποιούνται με τη διοργανωτική επίβλεψη της ΑΜΚΕ «Αναγέννηση και Πρόοδος» και με αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).