Το πλεονέκτημα των οξέων φρούτων είναι η ισχυρή απολεπιστική και αντιοξειδωτική τους δράση: Επιτυγχάνουν άμεσα και ευεργετικά αποτελέσματα στην ανανέωση της επιδερμίδας, καθώς διαθέτουν…εκ φύσεως τη δύναμη να ‘’διεισδύουν’’ στο δέρμα, ακόμα και στις πιο βαθιές στιβάδες του, συμβάλλοντας στην ανανέωσή του.

Αυτή η αισθητική διαδικασία αναδεικνύει μια επιδερμίδα που πιθανόν να μην χρειαστεί… ποτέ επεμβατική θεραπεία.

Αντίθετα, η συστηματική περιποίηση του δέρματος με συχνές, μικρές αλλά μη επεμβατικές θεραπείες, κατευθείαν από τη φύση, όπως τα οξέα, δίνουν το… εισιτήριο για ένα πρόσωπο που θα φαίνεται νεότερο απ΄ ό,τι πραγματικά είναι!

Οι κατηγορίες των οξέων: Το Αλφαβητάρι της ομορφιάς

Τα οξέα διαχωρίζονται στα ΑΗΑ (Α υδροξυοξέα), στα ΒΗΑ (Β υδροξυοξέα) και στα C.

Η πρώτη κατηγορία οξέων προέρχεται κυρίως από το ζαχαροκάλαμο, από το οποίο εξάγεται το best seller συστατικό με τις σπάνιες ευεργετικές ιδιότητες στη ριζική ανανέωση του δέρματος, το γλυκολικό οξύ: Βραβευμένο σε διαγωνισμούς καινοτομίας και παρόν σε πολλές έρευνες για την αισθητική που τιμήθηκαν με Νόμπελ, το γλυκολικό οξύ είναι ίσως το πιο δημοφιλές και ένα από αυτά που χρησιμοποιούμε στο Urbane Skin για να τη βελτίωση της υφής της επιδερμίδας. Χάρη στις αναπλαστικές του ιδιότητες, είναι μία δημοφιλής θεραπεία για την καταπολέμηση του υπερκερατωμένου, ξηρού δέρματος, συμβάλλοντας στην ενυδάτωση και ανανέωση του.

Το γλυκολικό οξύ μπορεί:
  • Να μειώσει τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες.

  • Να εξαλείψει τα σημάδια που προκαλεί η φωτογήρανση στο δέρμα.

  • Να θεραπεύσει τη λιπαρότητα και να καταπραϋνει την ακμή.

Τα ΒΗΑ (Β υδροξυοξέα) αναπλάθουν τάχιστα το δέρμα, μειώνοντας τη λιπαρότητα και τη σμηγματόρροια, έχουν δε άμεση δράση στα δέρματα με ακμή. Το πλέον γνωστό από τα ΒΗΑ είναι το σαλικυλικό οξύ, το οποίο έχει αποδειχθεί επιστημονικά ότι διαθέτει ευεργετική δράση στις λιπαρές επιδερμίδες και μπορεί να αποτελέσει τον μεγάλο σύμμαχο στον αγώνα κατά της ακμής και της υπερβολικής έκκρισης σμήγματος.

Τα peelings με οξέα φρούτων εφαρμόζονται σε όλους τους τύπους δέρματος, δεν προκαλούν πόνο ή ερεθισμούς και αμέσως μετά μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες. Είναι δε, από τις θεραπείες που ενδείκνυνται κατά τη διάρκεια του χειμώνα όπου η έκθεση στον ήλιο είναι ελεγχόμενη, ενώ είναι απαραίτητη η εφαρμογή αντηλιακού για την αποφυγή δημιουργίας κηλίδων και δυσχρωμιών.

Φυσικά, πριν από τη θεραπεία με οξέα φρούτων, όπως και σε κάθε άλλη θεραπεία αισθητικής άλλωστε, θα πρέπει να έχει προηγηθεί ένας καλός καθαρισμός προσώπου.

Τα επιφανειακά peeling είναι εντελώς ακίνδυνα. Στα peeling με οξέα φρούτων και ανάλογα τον τύπο του δέρματος συνήθως παρατηρείται μια ελαφρά ερυθρότητα, η οποία απομακρύνεται σταδιακά τις επόμενες ώρες, αναδεικνύοντας ένα λαμπερό και ανανεωμένο δέρμα.

Ακριβώς επειδή επιτυγχάνεται απολέπιση σε βάθος, το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στον ήλιο και αν μια τέτοια θεραπεία γίνει πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια μηνών με έντονη ηλιοφάνεια, ευνοείται ακόμα περισσότερο η πρόκληση φωτογενών βλαβών. Για το λόγο αυτό συστήνεται η χρήση αντηλιακών με υψηλό δείκτη προστασίας.