Ραγάδες στο δέρμα; Φυσικοί & τεχνικοί τρόποι εξάλειψης

Ραγάδες στο δέρμα; Φυσικοί & τεχνικοί τρόποι εξάλειψης

Το δέρμα σου αποτελείται από την ελαστίνη, που είναι ένας μαλακός ελαστικός ιστός. Παρόλο που το δέρμα σου είναι ελαστικό, έχει και αυτό τα όριά του και όταν αυτό ξεπεραστεί δημιουργούνται οι ραγάδες.

Περιπτώσεις που το δέρμα σου ξεπερνά την ελαστικότητά του είναι όταν υπάρχουν απότομες αλλαγές βάρους, απότομη αύξηση στην εφηβεία, και εγκυμοσύνη.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι οι ραγάδες. Σταδιακά οι ραγάδες ξεθωριάζουν και γίνονται ασημένιες ή λευκές αλλά δεν φεύγουν από μόνες τους. Υπάρχουν πολλά προϊόντα όπως κρέμες για ραγάδες και  για ραγάδες εγκυμοσύνης που υπόσχονται άμεση θεραπεία ραγάδων.

Φυσικοί τρόποι 
  1. Φυτό αλόη 

ΡαγάδεςΤα πλεονεκτήματα της αλόη είναι γνωστά σε όσους φτιάχνουν σπιτικά καλλυντικά και συνταγές ομορφιάς. Αυτό το φυτό περιέχει κολλαγόνο που βοηθάει στην ανάπλαση του δέρματος.

2. Λεμόνι 

Ραγάδες

Τα λεμόνια είναι γνωστά για την φυσική λευκαντική τους δράση. Τα οξέα και οι βιταμίνες που περιέχει το λεμόνι μπορούν να αφαιρέσουν αποτελεσματικά το τα νεκρά κύτταρα και να κάνει τις ραγάδες να εξαφανιστούν.

 

3. Ασπράδι αυγού 

Ραγάδες

Το αυγό περιέχει 40 διαφορετικές πρωτεΐνες και για αυτό το λόγο βοηθά πολύ το δέρμα. Το ασπράδι του αυγού έχει επίσης και κολλαγόνο και βιταμίνη Α, και είναι ωφέλιμο για την υγεία του δέρματος.

 

Τεχνικοί τρόποι 
Παλμικό laser 

Eφαρμόζοντας την τεχνολογία της κλασματικής φωτοανάπλασης, το Fractional Mosaic με στόχο το νερό της επιδερμίδας, διοχετεύει ενέργεια μέχρι τα βαθύτερα στρώματα δέρματος, αφήνοντας την εξωτερική στοιβάδα του δέρματος ανεπηρέαστη. Πρόκειται ουσιαστικά για μια διαδικασία επούλωσης, η οποία διεγείρει τη φυσική διαδικασία αναγέννησης του κολλαγόνου και της ελαστίνης και συνεχίζεται για μήνες με το πέρας του κύκλου των συνεδριών. Η υφή του δέρματος βελτιώνεται λόγω της παραγωγής νέου κολλαγόνου ενώ το δέρμα αποκτά φυσική ελαστικότητα και πιο νεανική όψη.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.