Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Σεμινάριο για την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας

Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών: Σεμινάριο για την ελεύθερη έκφραση της διαφορετικότητας

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» μάς προσκαλεί σε ένα ενδιαφέρον πενθήμερο βιωματικό σεμινάριο για άτομα με και χωρίς αναπηρίες.

Η «Πόρτα Ανοιχτή» μάς προσκαλεί:

«Αγαπητές μας φίλες, αγαπητοί μας φίλοι,

Είχατε ποτέ την επιθυμία να παίξετε θέατρο, να χορέψετε, να τραγουδήσετε, να ζωγραφίσετε; Σας προσκαλούμε να πραγματοποιήσετε την επιθυμία σας, συμμετέχοντας στο Πενθήμερο Καλλιτεχνικό Βιωματικό Σεμινάριο “Εκφράζουμε ελεύθερα τη διαφορετικότητα“, που θα πραγματοποιηθεί στις 14-18 Ιουνίου 2021, όπου θα έχει τη θέση του και ο άνθρωπος με αναπηρία.

Μοναδική προϋπόθεση συμμετοχής: Η αγάπη για την τέχνη!

Στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών/Πόρτα Ανοιχτή πιστεύουμε πως η παιδεία, η καλλιέργεια και η τέχνη είναι καθοριστικοί παράγοντες στη ζωή κάθε ανθρώπου. Ελάτε να το αποδείξουμε μαζί. Ευτυχώς που είμαστε όλοι διαφορετικοί. Αλλιώς ο κόσμος θα ήταν πολύ βαρετός.

Σας περιμένουμε με χαρά!».

Δείτε εδώ την πρόσκληση και την αίτηση συμμετοχής.

Θεατρική παράσταση

Γνωρίστε την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή»

Η Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών «Πόρτα Ανοιχτή» είναι ένας ειδικώς αναγνωρισμένο φιλανθρωπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1972 με σκοπό την ανάπτυξη της πρόνοιας για ανθρώπους με εγκεφαλική παράλυση στην Ελλάδα. Στο Πρότυπο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης προσφέρεται καθημερινά και δωρεάν ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και προγραμμάτων εκπαίδευσης και αποκατάστασης σε 240 παιδιά, εφήβους και ενηλίκους με εγκεφαλική παράλυση.

Η Εταιρεία δεν κλείστηκε ποτέ στον εαυτό της, ούτε απομόνωσε τα άτομα με αναπηρίες. Αντίθετα, απέβλεψε στην άρση των φραγμών που δημιουργούν οι αναπηρίες και επιδίωξε την άνετη τοποθέτηση του ατόμου με αναπηρίες μέσα στη φυσιολογική κοινωνία των συνανθρώπων του.

Δίπλα στα άτομα με εγκεφαλική παράλυση

Οι είκοσι γονείς που πρώτοι πήραν την πρωτοβουλία για την ίδρυση της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών δεν απέβλεψαν στην εξυπηρέτηση των δικών τους παιδιών. Απεναντίας, θέλησαν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα της εγκεφαλικής παράλυσης συνολικά και αντικειμενικά. Με το ίδιο πνεύμα στάθηκε δίπλα τους ένας σεβαστός αριθμός σημαντικών ανθρώπων, που συγκρότησαν την ιδρυτική ομάδα της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Βρίσκεται σε συνεχή και ακούραστη αναζήτηση δωρητών και χορηγών, για να συνεχίσει και να αναπτύξει το πρωτοποριακό της έργο, που απευθύνεται σε παιδιά, νέους και εφήβους με βαριά και σύνθετη αναπηρία, δηλαδή εκεί που υπάρχει η μεγαλύτερη κοινωνική ανάγκη και οι περισσότερες ελλείψεις.

 

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.