fbpx
Ένωση Ασθενών Ελλάδος – Το health4u.gr στα εγκαίνια των νέων γραφείων

Ένωση Ασθενών Ελλάδος – Το health4u.gr στα εγκαίνια των νέων γραφείων

Τη Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων των νέων γραφείων της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, παρουσία εκπροσώπων της Πολιτείας, της Ακαδημαϊκής και Επιστημονικής Κοινότητας, του Τύπου και της Κοινωνίας των Πολιτών.

Ρεπορτάζ: Kέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Για ακόμη μία φορά η Ένωση Ασθενών Ελλάδος επισφράγισε τη βούληση σύμπλευσης όλων των εμπλεκόμενων φορέων της Υγείας με τη φωνή των ασθενών και πολιτών. 

ενωση ασθενών

 

Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Η τοποθεσία είναι ιδανική καθώς πλέον η Ένωση Ασθενών Ελλάδος βρίσκεται εκεί που «χτυπά» ο ανθρώπινος πόνος, ανάμεσα στα Γενικά Νοσοκομεία Αθηνών και τα Ιατρικά Κέντρα.

Στην εκδήλωση όπου έλαβε χώρα στην οδό Μ. Ασίας 76, παραβρέθηκαν σημαντικές προσωπικότητες στο χώρο της Δημόσιας Υγείας, της Εκκλησίας και γενικότερα της Πολιτείας απευθύνοντας ελπιδοφόρους χαιρετισμούς.

Ένωση Ασθενών Ελλάδος

Την αρχή έκανε ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασθενών Ελλάδας, Νίκος Δέδες, ο οποίος αναφέρθηκε στη θεσμοθέτηση της Ένωσης, με το Άρθρο 60 του Ν. 4931/2022, ως επίσημης συνομιλήτριας της Πολιτείας, που αποτελεί το εφαλτήριο ενός ευρύτερου συμμετοχικού διαλόγου με άξονες τη Δημόσια και Ψηφιακή Υγεία, τη Φαρμακευτική Πολιτική, την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας αλλά και την Παροχή Υπηρεσιών Φροντίδας.

Εκπροσωπώντας την Α.Μ Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Νεόφυτος Δοντάς, αναφέρθηκε στη φροντίδα των ασθενών ως το βασικό επιστέγασμα των πανανθρώπινων πολιτισμικών αξιών της κοινωνίας, με άμεσο αντίκτυπο στο σύνολό της.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, τόνισε τη σημασία συνεχούς τοποθέτησης των χρόνιων ασθενών στο επίκεντρο ενός διακομματικού διαλόγου, αναφερόμενος στις  διαπροσωπικές σχέσεις Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών που έχουν δημιουργηθεί στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών. Η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, τόνισε τον κοινό στόχο Πολιτείας και Συλλόγων Ασθενών σε εύκολη πρόσβαση, έγκαιρη διάγνωση και ποιότητα υπηρεσιών υγείας. Η Υφυπουργός Υγείας αρμόδια για την ψυχική υγεία και τις εξαρτήσεις, Ζωή Ράπτη, επισήμανε την κομβική συμμετοχή της φωνής των ασθενών σε ζητήματα ψυχικής υγείας μέσα από την αρμόδια Επιτροπή και τις αντίστοιχες δομές που έχουν δημιουργηθεί.

Χαιρετισμό απηύθυναν και οι Γενικοί Γραμματείς του Υπουργείου Υγείας. Η Γενική Γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επικείμενη αναβάθμιση του τρόπου εκπροσώπησης των ασθενών στη χώρα μας και την ανανέωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας και κοινωνικής υποστήριξης. Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας, Ιωάννης Κωτσιόπουλος, δήλωσε ότι η Πολιτεία εξακολουθεί να παραμένει αρωγός κάθε προσπάθειας των Συλλόγων Ασθενών, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, αναφέρθηκε στη σημασία διεκδίκησης δικαιωμάτων των ασθενών αλλά και εν γένει των Ελλήνων πολιτών.

Ο τ. Υπουργός Υγείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Ξανθός, επεσήμανε ότι το στοίχημα της σημερινής εποχής έγκειται όχι μόνο στην ενδυνάμωση των δημόσιων συστημάτων υγείας, αλλά και στην αναδιαμόρφωση της γενικότερης πολιτικής υγείας με αφετηρία τη φωνή των ληπτών υπηρεσιών της. Κλείνοντας, χαιρετισμό απέστειλε ο Ευρωβουλευτής Στέλιος Κυμπουρόπουλος, τονίζοντας πως οι φωνές και τα κοινωνικά δικαιώματα των ασθενών είναι σημαντικό να ενδυναμωθούν, με την πρόσβαση σε έγκυρη πληροφόρηση αλλά και σε βέλτιστες θεραπευτικές επιλογές να παραμένουν αδιαπραγμάτευτες.

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ναΐμ Ελ Γαντούρ καθώς και Πρόεδροι και εκπρόσωποι των: Ιδρύματος Μποσοδάκη, Ερυθρού Σταυρού, Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ), Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος (ΕΟΠΕ), Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ), Οργανισμού Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις, Οργανισμού Διασφάλισης της Ποιότητας στην Υγεία (ΟΔΙΠΥ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ), Πειραϊκού Φαρμακευτικού Συνεταιρισμού (ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ), Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (ΠΕΦΝΙ), Pharma Innovation Forum (PIF) και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ).

Τέλος, εκπροσωπώντας το Δήμο Αθηναίων, το παρόν έδωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, Κατερίνα Γκαγκάκη.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας ευχαρίστησε από καρδιάς όσους παρευρέθηκαν και στηρίζουν διαχρονικά το έργο της!

Διαβάστε επίσης: Ένωση Ασθενών: Αίτημα πλήρους ενημέρωσης για τις παρενέργειες των εμβολίων

Τι είναι η Ένωση Ασθενών Ελλάδος;

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι η συνομοσπονδία συλλόγων και ομοσπονδιών ασθενών από ολόκληρη την Ελλάδα και όλο το φάσμα των θεραπευτικών κατηγοριών. Ιδρύθηκε το Μάιο του 2019 με σκοπό την προάσπιση των δικαιωμάτων των ληπτών υπηρεσιών υγείας, τη συμμετοχή τους στη χάραξη και αξιολόγηση των πολιτικών που τους αφορούν και τη συμβολή τους στην προαγωγή ενός βιώσιμου και δίκαιου συστήματος υγείας.

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη -με νόμο- συνομιλητής της Πολιτείας για ζητήματα που αφορούν τις πολιτικές της υγείας.

Ένωση Ασθενών Ελλάδος
Η Ένωση Ασθενών Ελλάδας είναι αναγνωρισμένη από την ελληνική Πολιτεία.

Ποιο είναι το όραμα;

Η Ένωση Ασθενών Ελλάδος πορεύεται με κεντρικό της σύνθημα «Υγεία για όλους!»

  • Με έμφαση στη δημόσια υγεία και την πρόληψη.
  • Με σχεδιασμό και υλοποίηση μίας μακρόπνοης στρατηγικής.
  • Με τη συμμετοχή των ασθενών στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων.
  • Με εφαρμογή πολιτικών που βασίζονται στην επιστημονική τεκμηρίωση.
  • Με δίκαιη και αποδοτική κατανομή και χρήση των πεπερασμένων πόρων.
  • Με αξιολόγηση των πολιτικών, των υπηρεσιών, των υποδομών και των παρόχων.
× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.