Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν εξέταση και μαστογραφία στην Αλβανία

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία: Δωρεάν εξέταση και μαστογραφία στην Αλβανία

Η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με την ευγενική χορηγία της ΚΕΔΕ, ανταποκρίθηκε με προθυμία στην πρόσκληση της πρεσβείας της Ελλάδας στην Αλβανία και θα προσφέρει δωρεάν προληπτικό μαστογραφικό έλεγχο και εξέταση σε γυναίκες στη Χειμάρρα και τους Αγίους Σαράντα στους ομώνυμους δήμους, τη Λιβαδειά στον Δήμο Φοινίκης και τη Δερβιτσάνη στον Δήμο Δρόπολης.

Η δράση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 7 και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021. Την Κινητή Μονάδα θα συνοδεύει ο πρόεδρος της Εταιρείας για να συμβουλεύσει τις γυναίκες, να δώσει οδηγίες έγκαιρης διάγνωσης και να ενημερώσει το νοσηλευτικό προσωπικό των περιοχών για τις σύγχρονες εξελίξεις. Επίσης, θα πραγματοποιήσει επαφές με τις τοπικές υγειονομικές αρχές, ιδίως στο Αργυρόκαστρο και τους Αγίους Σαράντα, σε μια προσπάθεια από κοινού προώθησης του αντικαρκινικού αγώνα.

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Ο καρκίνος του μαστού είναι πλέον ο πιο συχνός καρκίνος παγκοσμίως. Με την έγκαιρη διάγνωση και τις σύγχρονες θεραπείες απειλεί ολοένα και λιγότερο τη ζωή και την ποιότητα στο μεγαλύτερο ποσοστό των γυναικών που ασθενούν. Επομένως, είναι σημαντικό να προωθηθεί η έγκαιρη διάγνωση, ανεξαρτήτως του τόπου κατοικίας των γυναικών, της οικονομικής ή της κοινωνικής κατάστασής τους.

Η πλέον καθιερωμένη εξέταση για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία. Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φτάνει το 30%. Η εξέταση είναι ανώδυνη, διαρκεί ελάχιστο χρόνο και με τα νέα μηχανήματα η δόση ακτινοβολίας είναι εξαιρετικά χαμηλή.

Προϋποθέσεις:

• Ηλικία από 40 έως 75 ετών.
• Να μην έχει γίνει μαστογραφικός έλεγχος τους τελευταίους 12 μήνες.
• Να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στον μαστό.
• Οι γυναίκες με έμμηνο ρύση 3 ημέρες πριν και έως 5 ημέρες μετά από αυτήν καλό είναι να μην εξετάζονται.

Για ραντεβού, καλέστε στο 069 58 66 765.

«Μαζί μπορούμε να κάνουμε τον καρκίνο του μαστού παρελθόν».

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.