fbpx
Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών για τα τροχαία ατυχήματα – 780.000 καταγεγραμμένοι πολίτες με αμαξίδιο στην Αττική

Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών για τα τροχαία ατυχήματα – 780.000 καταγεγραμμένοι πολίτες με αμαξίδιο στην Αττική

Σήμερα, Παρασκευή 20 Ιανουαρίου η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών I.P.A. (International Police Association of Greece) πραγματοποίησε μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης αναφορικά με τα τροχαία ατυχήματα και τις επιπτώσεις αυτών.

Ρεπορτάζ: Κέλλυ Σαουάχ-Μαραγκουδάκη 

Η εκδήλωση έλαβε χώρα στον εκθεσιακό χώρο του «Πολεμικού Μουσείου», ενώ παράλληλα η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών, έκοψε την πρωτοχρονιάτική πίτα της, την οποία ευλόγησε ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας, Αστυνόμος Β’  π. Αλέξιος Κουρτέσης.

Το health4u.gr, βρέθηκε σε μια εκδήλωση που στόχευε στην αφύπνιση μικρών και μεγάλων για ένα θέμα καίριας σημασίας, εκείνο των τροχαίων ατυχημάτων.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία 780.000 είναι οι καταγεγραμμένοι πολίτες που βρίσκονται σε αμαξίδιο στην Περιφέρεια Αττικής 

Στην εκδήλωση επίσημοι προσκεκλημένοι ήταν τα παιδιά από το 2ο Γυμνάσιο Βούλας και από το 2ο Γυμνάσιο, τα οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον την ταινία μικρού μήκους με τίτλο: «ΣυνεχίΖΩ»

Το παρών εκτός από ανώτατους αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας (απόστρατους και εν ενεργεία) και μέλη του Οργανισμού, έδωσαν από την πολιτική σκηνή ο υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, η υφυπουργός Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη και η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου. 

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών
Ο επίτιμος Υπαρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. κ. Γιάννης Ραχωβίτσας με τον Προιστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. π. Αλέξιο Κουρτέση.

Η Πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κα Ειρήνη Μακρυδάκη με έναν σύντομο χαιρετισμό υποδέχτηκε όλους τους παρευρισκόμενους κάνοντας γνωστό ότι την εκδήλωση τιμούν τρεις άνθρωποι που έκαναν τη δυσκολία, φωτεινή δύναμη και ανέβασαν την ελληνική σημαία στο πιο ψηλό βάθρο του κόσμου. Ο λόγος για τον χρυσό Ολυμπιονίκη κ. Στεφανουδάκη Μανόλη, τον πρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Γεώργιο Καπελάκη και τον Α’ αντιπρόεδρο της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής κ. Θανάση Τριβιλή.  

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών
Η πρόεδρος της Τοπικής Διοίκησης Αθηνών της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κα Ειρήνη Μακρυδάκη

«Σαν αθλητές Παραολυμπιονίκες είναι μέλημά μας να διδάξουμε παιδεία στα νέα παιδιά σε θέματα που αφορούν τον αθλητισμό. Τα τροχαία ατυχήματα αποτελούν μάστιγα. Κατάγομαι από την Κρήτη όπου κάθε χρόνο αμέτρητοι νέοι άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο, ενώ άλλοι αποκτούν μια μόνιμη αναπηρία. Είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξει αυτή η νοοτροπία, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και σωστής οδηγικής συμπεριφοράς.»

Γεώργιος Καπελλάκης, πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

«Εμείς που από ένα λάθος βρεθήκαμε σε αμαξίδιο στοχεύουμε στα παιδιά! Προσπαθούμε μέσα από δράσεις και εκδηλώσεις να τους δώσουμε τις σωστές βάσεις, να τους δείξουμε τις σωστές κατευθύνσεις. Σας προτρέπω να δείτε την ταινία μικρού μήκους «ΣυνεζίΖΩ»! Το μήνυμα είναι ένα, σεβασμός στους ανθρώπους με αναπηρία!»

Μανόλης Στεφανουδάκης, χρυσός Παραολυμπιονικής

«Η Ελληνική Αστυνομία είναι ο προστάτης της ζωής. Οι αστυνομικοί δεν είναι τιμωροί αλλά λειτουργούν σαν φάροι για να μας νουθετήσουν και να μας προστατέψουν. Εμείς γεννηθήκαμε υγιείς και όχι με αναπηρία, την αναπηρία την αποκτήσαμε. Αυτό το χαρακτηριστικό όμως δεν αποτέλεσε εμπόδιο για μας βάλει στο περιθώριο, αλλά σκαλοπάτι για να ανέβουμε στην κορυφή. Εμείς μέσα από τον αθλητισμό θέλουμε να κινητοποιήσουμε ολοένα και περισσότερα άτομα και θα τα καταφέρουμε!»

Θανάσης Τριβιλής, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών
Από αριστερά προς τα δεξιά: Γεώργιος Καπελλάκης, Μανόλης Στεφανουδάκης και Θανάσης Τριβιλής

Μετά το πέρας των ομιλιών μικροί και μεγάλοι αποχωρούσαν από την κατάμεστη αίθουσα με έναν βαθύ προβληματισμό στο βλέμμα…

Δείτε περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

Διεθνής Ένωση Αστυνομικών

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.