«Χαμόγελο του Παιδιού»: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μοσχάτο

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Εθελοντική αιμοδοσία στο Μοσχάτο

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19.

Ειδικότερα, το Σάββατο 5 και την Κυριακή 6 Ιουνίου (ώρες 10.00 π.μ. – 2.00 μ.μ.) θα πραγματοποιηθεί στο Μοσχάτο (Teleperformance Greece [Ariston], Λεωφ. Πειραιώς 69, Μοσχάτο 183 46) δράση εθελοντικής αιμοδοσίας για την ενίσχυση των μειωμένων αποθεμάτων αίματος λόγω της πανδημίας Covid-19. Η δράση διοργανώνεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και το Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», με την πολύτιμη υποστήριξη της Teleperformance Greece, στο πλαίσιο της δράσης «Weekends of Life».

Εθελοντική αιμοδοσία

Το Μοσχάτο αποτελεί έναν από τους συνολικά εννέα σταθμούς του κύκλου δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας με τίτλο «Weekends of Life» που διοργανώνει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με την πολύτιμη υποστήριξη και συνεργασία της Teleperformance Greece, την κορυφαία εταιρεία τηλεφωνικής και διαδικτυακής υποστήριξης και εξυπηρέτησης πελατών στην Ελλάδα, με στόχο την άμεση ενίσχυση των παιδιών και των ενηλίκων που έχουν ανάγκη για αίμα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτοφανείς ελλείψεις που έχουν προκύψει στα αποθέματα αίματος του Εθνικού Συστήματος Υγείας λόγω της πανδημίας Covid-19, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» εντείνει τις ήδη υφιστάμενες δράσεις του σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΚΕΑ, από 1.500 αιμοληψίες/ημέρα, πλέον υλοποιούνται μόλις 800/ημέρα. Με δεδομένη, λοιπόν, την κάθετη πτώση των αιμοληψιών  και αναγνωρίζοντας την άμεση και επείγουσα ενίσχυσή τους, ο Οργανισμός ενώνει τις δυνάμεις του με την εταιρεία Teleperformance Greece, η οποία, συνεπής στην κοινωνική προσφορά της, στηρίζει ενεργά «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και εν προκειμένω τις δράσεις εθελοντικής αιμοδοσίας.

Δίνω αίμα

Καθ’ όλη τη διάρκεια της δράσης θα τηρηθούν όλοι οι προβλεπόμενοι κανόνες για τη διασφάλιση της ομαλής και ασφαλούς διεξαγωγής τους, όπως αυτοί ορίζονται από το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας – ΕΚΕΑ. Συγκεκριμένα:

  • Απολύμανση στις καρέκλες αιμοδοσίας σε κάθε αιμοδότη.
  • Θερμομέτρηση κατά την είσοδο των αιμοδοτών και αντισηψία στα χέρια.
  • Ραντεβού προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συνωστισμού. Τα ραντεβού ορίζονται από τους εθελοντές αιμοδότες μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στο τηλέφωνο 11040 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) ή με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικής φόρμας (βρείτε τη φόρμα εδώ).
  • Τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των καρεκλών αιμοληψίας αλλά και σε όλη την οργάνωση του χώρου.
  • Χορήγηση του προβλεπόμενου από τον ΕΟΔΥ εξοπλισμού ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό) για το προσωπικό και τους εθελοντές αιμοδότες που θα συμμετάσχουν.

Όσοι ενδιαφέρονται και επιθυμούν να συνδράμουν ως εθελοντές αιμοδότες, παρακαλούμε να συμπληρώσουν την ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν εδώ ή να καλέσουν στο τηλέφωνο 11040 (αστική χρέωση από σταθερό και κινητό) για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους, προκειμένου να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός.

Παρακαλούνται οι εθελοντές αιμοδότες να έχουν μαζί τους την ταυτότητά τους και τον ΑΜΚΑ τους.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.