Απ. Τζιτζικώστας: Δυστυχώς ο κίνδυνος να βρεθούμε πάλι σε lockdown είναι μεγάλος

apostolos tzitzikostas sinedriasi

«Ο κίνδυνος να βρεθούμε πάλι σε lockdown είναι πολύ μεγάλος και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το αντέχει σήμερα ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία», δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας στη kedenews.

Ο περιφερειάρχης συγκεκριμένα δήλωσε πως τις τελευταίες μέρες «τα δεδομένα δεν είναι καλά και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει όλοι μας να συνεχίσουμε την προσπάθεια, που ασφαλώς μας έχει κουράσει όλους, αλλά πρέπει να αναλογιστούμε ότι αν σήμερα δεν πάρουμε τα μέτρα της χρήσης μάσκας, της τήρησης αποστάσεων και της πιστής εφαρμογής των μέτρων, δυστυχώς ο κίνδυνος να βρεθούμε πάλι σε lockdown είναι πολύ μεγάλος και ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν το αντέχει σήμερα ούτε η οικονομία, ούτε η κοινωνία».

periferiarxis-kentrikis-makedonias-apostolos-tzitzikostas

«Οι νέοι δεν είναι άτρωτοι»

Ο κ. Τζιτζικώστας στο αναφορικά με το πάρτυ που έγινε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τόνισε: «Τα δεδομένα που έχουμε στα χέρια μας, μας δείχνουν ότι σε πολύ μεγάλο ποσοστό των κρουσμάτων ανήκει σε νέους συμπολίτες μας. Θεωρώ ότι πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι οι νέοι δεν είναι άτρωτοι. Σήμερα στα νοσοκομεία μας υπάρχουν πολλοί νέοι και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας σε δύσκολη κατάσταση, κι άρα ότι ισχύει για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, ισχύει και για τους νεότερους. Είναι η ώρα της συλλογικής και ατομικής ευθύνης».

Στη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται σήμερα ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, για να λάβει μέρος στη σύσκεψη στο Αστυνομικό Μέγαρο με κεντρικό θέμα την εξέλιξη της πανδημίας, τα μέτρα προστασίας και τις επιχειρήσεις κατά του συγχρωτισμού.

Επιβολή νέων μέτρων τις επόμενες ημέρες

Υπενθυμίζεται πως χθες κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Υγείας, Βασίλης Κικίλια, τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα και τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων ανά νομό και περιοχή.

Τα σενάρια είναι τα εξής:
  • Καθολική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς και εσωτερικούς χώρους
  • Νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 9 ως τις 6 το πρωί

Η καθολική χρήση μάσκας εφαρμόζεται ήδη στην περιοχή της Κοζάνης και από τα αποτελέσματα που θα προκύψουν, θα εκτιμηθεί η εφαρμογή του σε γενικότερο επίπεδο. Ενώ για το νυχτερινό lockdown πιστεύεται πως θα βοηθήσει καθώς οι νέοι δεν θα συνωστίζονται στις πλατείες και στα πάρκα.

Πηγή: kedenews.gr