Στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» παραβρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στην τελετή εγκαινίων 50 κλινών Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που διατέθηκαν στο νοσοκομείο αναφοράς για τη νόσο Covid-19.

Δωρεά 50 κλίνες ΜΕΘ 

Ενόψει της αύξησης των κρουσμάτων και της προετοιμασίας του δημοσίου συστήματος υγείας να αντιμετωπίσει την πίεση τόσο από το δεύτερο κύμα COVID-19, όσο και τις νοσηλείες σε ΜΕΘ από άλλες παθήσεις και τακτικά χειρουργεία, εγκαινιάστηκαν 50 κλίνες και η νέα μονάδα.

Οι εργασίες κατασκευής της μεγαλύτερης σε μέγεθος μονάδας ΜΕΘ σε νοσοκομείο στην χώρα μας, στο «Σωτηρία», δυναμικότητας 50 κλινών, έγιναν με γρήγορους ρυθμούς. Το έργο αποτελεί δωρεά της Βουλής των Ελλήνων και την υλοποίησή του έχει αναλάβει η κρατική κατασκευαστική εταιρεία ΚτΥπ (Κτιριακές Υποδομές ΑΕ).

Οι ΜΕΘ θα αυξηθούν σημαντικά

O υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε τονίσει πως οι κλίνες και οι ΜΕΘ θα αυξηθούν σημαντικά. Συγκεκριμένα είχε αναφέρει ότι στη μάχη θα μπει και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας. Αυτό γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα έρθουν το χειμώνα και να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.