Το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης επισκέφθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας  συνοδευόμενος από τη Διοίκηση και συνομιλώντας με εργαζόμενους, νοσηλευόμενους και επισκέπτες. Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του, τόνισε ότι οι κλίνες και οι ΜΕΘ θα αυξηθούν σημαντικά. Η υπεύθυνη συμπεριφορά των πολιτών είναι μέγιστης σημασίας όμως, σύμφωνα με τον Υπουργό. 

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι μπαίνει στη μάχη και η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας με πάνω από 150 Κέντρα Υγείας. Αυτό γίνεται για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες που θα έρθουν το χειμώνα και να αποσυμφορηθούν τα Νοσοκομεία.Ο υπουργός Υγειάς είπε ακόμη πως γίνεται «μια τιτάνια προσπάθεια να προσληφθεί όλο αυτό το προσωπικό και να αναβαθμιστούν οι κτιριακές εγκαταστάσεις. Το σύστημα μόνιμα ενισχύεται με παραπάνω όπλα στη φαρέτρα μας» συμπλήρωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

 Είναι πολιτισμός να έχουμε χώρους υγιεινής σε τέτοιο υψηλό επίπεδο

Ο κ. Κικίλιας ευχαρίστησε την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών για την πολύ ευγενική δωρεά της οριζόντιας αναβάθμισης όλων των υγειονομικών χώρων. Ο ίδιος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Έγινε εξαιρετική δουλειά, αν δείτε τις τουαλέτες και τα μπάνια είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Θεωρώ ότι είναι ποιότητα και πολιτισμός να μπορούμε να έχουμε στα νοσοκομεία μας, χώρους υγιεινής σε τέτοιο υψηλό επίπεδο»

Ο υπουργός Υγείας ευχαρίστησε επίσης όλους τους εργαζομένους στο νοσοκομείο για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν σε όλα τα επίπεδα. Επιπλέον τόνισε ότι θα συνεχιστεί η στήριξη στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας του Ε.Σ.Υ. Η στήριξη θα υπάρχει σε όλη τη χώρα, στις πόλεις, στα νησιά και στις ακριτικές περιοχές.

Να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτών εδώ των ανθρώπων

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι πρώτη φορά χθες υπήρχαν 100 διασωληνωμένοι ο υπουργός Υγείας ψύχραιμα υποστήριξε ότι το επίπεδο είναι ακόμα ανεκτό. Ζήτησε να στηρίξουμε όλοι την προσπάθεια αυτών εδώ των ανθρώπων. Οι γιατροί, οι νοσηλευτές, οι καθαρίστριες, οι τραπεζοκόμοι, όλοι οι επαγγελματίες υγείας, εννιά μήνες τώρα παλεύουν με τον κορονοϊό. Τα νοσοκομεία θα μπορέσουν να ανταποκριθούν και να αντέξουν, με την αρωγή της προσωπικής και κοινωνική μας συμπεριφοράς.

Ο Βασίλης Κικίλιας κατέληξε δηλώνοντας:

Αυξάνουμε, διπλασιάζουμε τις ΜΕΘ μας. Κάθε εβδομάδα, κάθε μήνα, δίνουμε παραπάνω δυνατότητες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Αλλά αυτό ποτέ δεν μπορεί να είναι από μόνο του αρκετό, αν και οι ίδιοι ως πολίτες δεν προσέξουμε και δεν συμπεριφερθούμε με υπευθυνότητα. Δηλαδή, έως ότου έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε κάποια εμβόλια, ενδεχομένως και το φάρμακο, πρέπει όλοι μαζί ως κοινωνία να αντέξουμε αυτούς τους μήνες. Αυτή είναι η δουλειά μας, η δουλειά του Υπουργείου Υγείας, του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αλλά και του ιδιωτικού τομέα στην Υγεία».

Πηγή

https://www.amna.gr/