fbpx
Σε καραντίνα 193 επιβάτες πτήσης από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ

Σε καραντίνα 193 επιβάτες πτήσης από Ζάκυνθο προς Κάρντιφ

16 επιβάτες της TUI που ταξίδευαν από τη Ζάκυνθο προς την Ουαλία βρέθηκαν θετικοί στον κορονοιό, σύμφωνα με τη Δημόσια Υγεία της Ουαλίας (PHW), ενώ αξιωματούχοι υγείας δήλωσαν, επίσης, ότι επτά επιβάτες από τρία διαφορετικά μέρη θεωρούνται πιθανά κρούσματα. Συγκεκριμένα, το αεροπλάνο είχε 200 επιβάτες από τους οποίους ελάχιστοι τηρούσαν τα μέτρα προστασίας.

Η Στέφανι Γουάιτφιλντ, επιβάτης της πτήσης 6215, δήλωσε στο BBC ότι, το αεροπλάνο ήταν γεμάτο από «”covidiots” – αυτούς που δεν τηρούν τα απαραίτητα μέτρα θέτοντας σε κίνδυνο τους άλλους – και το πλήρωμα ήταν ανίκανο και δεν νοιαζόταν για τι συμβαίνει». Επίσης δήλωσε πως και αυτή και ο σύζυγός της είχαν αποφασίσει να τεθούν σε απομόνωση προτού ενημερωθούν για τα κρούσματα. «Αυτή η πτήση ήταν μια καταστροφή. Ο διπλανός μου είχε τη μάσκα στο λαιμό του. Όχι μόνο η αεροπορική εταιρεία δεν του συνέστησε να την ανεβάσει, αλλά του έδωσαν δωρεάν ποτό όταν είπε ότι γνώριζε ένα μέλος του πληρώματος», πρόσθεσε η Στέφανι. «Πολλοί έβγαλαν τις μάσκες τους και περπατούσαν πάνω-κάτω στο διάδρομο για να μιλήσουν σε άλλους», προσθέτει.

Ζάκυνθο

Σύμφωνα με τον μεγάλο ταξιδιωτικό οργανισμό TUI, όλοι οι επιβάτες συμμορφώθηκαν με τα πρωτόκολλα Covid-19. Οι 193 επιβάτες και το πλήρωμα της πτήσης την 25η Αυγούστου κλήθηκαν να απομονωθούν για ένα δεκαπενθήμερο.

Τεστ σε όσους βρίσκονταν στην πτήση

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Gw Shankar από την Δημόσια Υγεία της Ουαλίας δήλωσε στο ραδιόφωνο του BBC ότι «όσοι επιστρέφουν από τη Ζάκυνθο βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής μας», ενώ παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Ουαλίας ζήτησε από όσους βρίσκονταν στην πτήση και παρουσίασαν συμπτώματα να υποβληθούν άμεσα σε τεστ.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα και τα νησιά της παραμένουν στον κατάλογο της βρετανικής κυβέρνησης με τις χώρες που απαλλάσσονται από την καραντίνα, γεγονός που σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να απομονωθούν κατά την επιστροφή τους.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.