Η βιοτεχνολογική εταιρεία Novacyt με έδρα τη Γαλλία επικοινώνησε το λανσάρισμα ενός νέου διαγνωστικού τεστ που μπορεί να διαγνώσει τη διαφορά μεταξύ της COVID-19 και της γρίπης, καθώς πλησιάζει ο χειμώνας οπότε και η εποχή της χειμερινής γρίπης.
Από τη γαλλική βιοτεχνολογική εταιρεία Novacyt

Το τεστ με την ονομασία Winterplex περιλαμβάνει δύο γονιδιακούς στόχους για την COVID-19, καθώς και γονιδιακούς στόχους για τη γρίπη Α και Β και τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV). Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κλινικές δοκιμές παρουσίασαν 100% ακρίβεια και 96-100% ευαισθησία σε όλη την ομάδα.

Όπως δημοσιεύει το pmlive.com, η εταιρεία έχει ήδη κυκλοφορήσει –από τις αρχές του χρόνου– τεστ COVID-19 PCR που μπορεί να ανιχνεύσει το RNA του ιού που υπάρχει στον οργανισμό πριν να αναπτυχθούν τα αντισώματα. Το τεστ μέχρι και τον Ιούνιο είχε φτάσει σε πωλήσεις τα 25,4 εκατομμύρια ευρώ και η εταιρεία δηλώνει αισιόδοξη ότι τα δύο τεστ θα αυξήσουν σημαντικά τα έσοδά της άμεσα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στην Έρευνα & Ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια.