fbpx

Αν ψάχνετε για προπόνηση για όλο το σώμα σε μόλις 30 λεπτά η κυκλική προπόνηση είναι η καλύτερη επιλογή, καθώς απολαμβάνετε τα οφέλη της μυϊκής ενδυνάμωσης μαζί με καρδιαγγειακή τόνωση.

Αν βαρεθήκατε τα τρέξιμο σε διάδρομο ή ελλειπτικό, η κυκλική προπόνηση μπορεί να σας δώσει την λύση, αυξάνοντας τον καρδιακό σας ρυθμό και ενισχύοντας ταυτόχρονα το μυικό σας σύστημα. Με ένα τέτοιο πρόγραμμα δε θα βαρεθείτε ποτέ να γυμνάζεστε. Οι επιλογές ασκήσεων είναι ατελείωτες. Ειδικά αν αλλάζετε συχνά τις ασκήσεις και δε θα πλήξετε ενώ παράλληλα θα δουλεύετε όλο το σώμα. Θα μετακινηθείτε γρήγορα μέσα από 6-9 σταθμούς άσκησης. Κάθε σταθμός είναι μια διαφορετική. Θα κάνετε περίπου 10-25 επαναλήψεις διάρκειας 30 δευτερολέπτων περίπου σε κάθε σταθμό και στη συνέχεια να πάτε στον επόμενο σταθμό. 

Για να κρατήσετε την προπόνηση σε υψηλό επίπεδο μπορείτε να εναλλάσσετε τους σταθμούς με ασκήσεις διαφορετικών μυϊκών ομάδων, Έτσι, με το τέλος κάθε κύκλου έχετε δουλέψει τα πάντα! Η προπόνηση διαρκεί τουλάχιστον 20-30 λεπτά. Αν είστε αρχάριοι ζητήστε τη βοήθεια ενός γυμναστή για το πώς να κάνετε κάθε άσκηση σωστά, αλλά και για να σας υποδείξει τη σωστή δομή του προγράμματος.

  • 6 ασκήσεις = 1 κύκλος
  • 30″ η κάθε μία
  • 2 φορές τον ίδιο κύκλο
  • στο τέλος κάθε 2 κύκλων ξεκούραση 1′

Άσκηση 1 για ενδυνάμωση της καρδιάς

Άσκηση 2η για ενδυνάμωση της καρδιάςhttps://www.youtube.com/watch?v=MYnBUx3mwVs&feature=emb_logo

Άσκηση 3η για ενδυνάμωση της καρδιάς

Άσκηση 4η για ενδυνάμωση της καρδιάς

Άσκηση 5η για ενδυνάμωση της καρδιάς

 

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.