fbpx
Μητσοτάκης: Το Σάββατο η ανακοίνωση των νέων μέτρων

Μητσοτάκης: Το Σάββατο η ανακοίνωση των νέων μέτρων

Αναβολή για το Σάββατο 31 Οκτωβρίου πήρε η ανακοίνωση των μέτρων, στην οποία θα προχωρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ στο νησί της Σάμου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνωστοποίησε πως η ανακοίνωση της δέσμης των νέων μέτρων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο (31/10).

Ο πρωθυπουργός, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, κάλεσε τους κατοίκους της Σάμου να βρίσκονται σε ετοιμότητα, καθώς υπάρχει μετασεισμική δραστηριότητα.

«Η Σάμος άντεξε. Κυβερνητικό κλιμάκιο μεταβαίνει στο νησί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ενημερώνομαι διαρκώς για την κατάσταση και καλώ τους κατοίκους να βρίσκονται σε εγρήγορση όσο διαρκεί η μετασεισμική δραστηριότητα. Οι ανακοινώσεις για την πανδημία θα γίνουν αύριο» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ανάρτησή του.

mitsotakis anartisi

Τα μέτρα που θα ανακοινωθούν

Μέσα στα μέτρα που ενδεχομένως να ανακοινωθούν αύριο (31/10) συμπεριλαμβάνεται και ο τομέας της εστίασης. Πιθανολογείται πως οι χώροι εστίασης θα κλείνουν νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα στήριξης εργαζόμενων και επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία.

Παράλληλα, η χρήση της προστατευτικής μάσκας θα γίνει καθολική ακόμα και στις πράσινες περιοχές.

Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Κικίλιας νωρίτερα ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως τα νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ σε Σάμο και Ικαρία βρίσκονται ήδη σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας. Ωστόσο πρόσθεσε πως άμεσα στη Σάμο μετέβησαν διασώστες του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών του ΕΚΑΒ και ο διοικητής της 2ης ΥΠΕ Χρήστος Ροϊλός.

twitter

Στη Σάμο μεταβαίνει εκτάκτως ο Νίκος Χαρδαλιάς

Στη Σάμο μεταβαίνει εσπευσμένα ο Νίκος Χαρδαλιάς μετά τον ισχυρό σεισμό που ταρακούνησε το νησί.

Έκκληση του Ευθύμη Λέκκα

Λίγη ώρα μετά τον ισχυρότατο αυτό σεισμό, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ, καθηγητής Ευθύμης Λέκκας έκανε έκκληση στους κατοίκους της Σάμου να μην μπαίνουν στα σπίτια τους, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκη Τσελέντη είναι πιθανό να σημειωθεί μετασεισμός ακόμη και πάνω από 6 Ρίχτερ, με δεδομένο ότι ο κύριος σεισμός ήταν ισχυρότατος.

Πηγή: news2u.gr

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.