«Θεωρίες ευγένειας»: Βιωματική συνάντηση με την ψυχολόγο Σ. Σανίδα

«Θεωρίες ευγένειας»: Βιωματική συνάντηση με την ψυχολόγο Σ. Σανίδα

Βιωματική συνάντηση με θέμα «Θεωρίες ευγένειας» θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Αυγούστου, στο ΟΑΚΑ, από την ψυχολόγο-ψυχοθεραπεύτρια Σταυρούλα Σανίδα.

Η ίδια μας καλεί να δοκιμάσουμε να αφήσουμε στην άκρη τις θεωρίες συνωμοσίας και να εστιάσουμε σε άλλες θεωρίες, με κυρίαρχη αυτήν της ευγένειας. Μέσα από ασκήσεις ενσυνειδητότητας και επικοινωνίας, μας προσκαλεί στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, για να επανασυνδεθούμε με αρετές που πραγματικά μας χρειάζονται τόσο για την προσωπική μας θωράκιση όσο και για την αλληλεπίδραση με τους άλλους!

Στόχος των ασκήσεων

Οι ασκήσεις που εφαρμόζονται έχουν στόχο:

  • την ενσυνείδητη παρουσία στο εδώ και τώρα,
  • την αυθεντική προσωπική έκφραση,
  • την ουσιαστική ακρόαση του άλλου,
  • την αποδοχή και τη συμπόνια,
  • τη φροντίδα εαυτού,
  • την αμοιβαία υποστήριξη,
  • το θάρρος ως προς την έκφραση της ευαλωτότητας.

Στο τέλος δίνονται περαιτέρω «εργαλεία» ώστε οι συμμετέχοντες να εμβαθύνουν στις σχέσεις τους και να κινηθούν προς κατευθύνσεις με νόημα και αξία στη ζωή.

ευγένειας

«Επίγνωση-θάρρος-αγάπη»

Το «Athens Live with Awareness, Courage and Love» είναι ένα πρότζεκτ του οποίου ο βασικός στόχος είναι η αυθεντική επικοινωνία με τον εαυτό μας και με τους άλλους, καθώς επίσης η ενεργοποίηση του νοήματος στη ζωή. Οι ασκήσεις που εφαρμόζονται βασίζονται στο τρίπτυχο «επίγνωση-θάρρος-αγάπη». Οι συμμετέχοντες ενθαρρύνονται να γενικεύσουν στις υπόλοιπες σχέσεις στη ζωή τους αυτό που βίωσαν στη συνάντηση. Μπορεί η συνάντηση να θυμίζει τη διαδικασία της ομαδικής θεραπείας, αλλά δεν πρόκειται για τέτοια. Είναι βιωματική, δίνει τροφή για σκέψη και υλοποιείται σε ένα «παιχνιδιάρικο» πλαίσιο.

Info
  • Τετάρτη 26/8 στις 20.00
  • Στις συναντήσεις συμμετέχει όποιος/α θέλει, χωρίς χρέωση.
Λίγα λόγια για το πρότζεκτ

Το πρότζεκτ «Live with Awareness, Courage and Love» ξεκίνησε στο Σιάτλ από τη Mavis Tsai. Η ίδια μαζί με τον Robert Kohlenberg είναι καθηγητές Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον και ιδρυτές της ψυχοθεραπευτικής προσέγγισης «Λειτουργική Αναλυτική Θεραπεία – ΛΑΘ». Όραμά τους είναι να διαδώσουν το θεωρητικό μοντέλο στο ευρύ κοινό μέσα από βιωματικά meetups, σε όλο τον κόσμο. Έτσι ιδρύθηκε το πρότζεκτ «Live with Awareness, Courage and Love». Μέχρι στιγμής υπάρχουν 14 τέτοιες ομάδες παγκοσμίως. Οι συντονιστές των ομάδων συναντιούνται οnline κάθε μήνα και στη συνέχεια καθένας ορίζει συναντήσεις στην πόλη του.

Η Σταυρούλα Σανίδα, ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια-πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ΛΑΘ, συντονίζει το αντίστοιχο meetup στην Αθήνα: https://www.meetup.com/Athens-Live-with-Awareness-Courage-and-Love-Meetup/.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.