Το Περιφερειακό Ιατρείο Φιλύρου άρχισε να λειτουργεί, η ίδρυση του οποίου ήταν ένα πολυετές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, που ικανοποιήθηκε με την υπογραφή σχετικού συμφωνητικού από τον δήμαρχο Πυλαίας- Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη και τον διοικητή της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτη Μπογιατζίδη.

Διαμόρφωση λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου Φιλύρου και τα νέα δεδομένα

Το Περιφερειακό Ιατρείο είναι ανοικτό καθημερινά κατά τις πρωινές ώρες με την παρουσία γιατρού παθολόγου, δίνοντας έτσι λύση σε ζητήματα συνταγογράφησης που απασχολούσαν εδώ και χρόνια τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ενισχύοντας την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να επισκέπτεται το Ιατρείο μόνο έπειτα από ραντεβού, ενώ οι επισκέψεις θα γίνονται με την αυστηρή τήρηση των οδηγιών της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι της COVID-19. Το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι το 2310-678-315, ενώ οι ώρες λειτουργίας του Ιατρείου είναι από τη Δευτέρα μέχρι την Παρασκευή, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Προβλέπεται μεταφορά του Ιατρείου σε κεντρικότερο κτήριο και παροχή υπηρεσιών συμπεριλαμβανομένων και των δημοτικών αναγκών

Το Ιατρείο στεγάζεται προσωρινά στον χώρο όπου είναι η έδρα της δημοτικής κοινότητας Φιλύρου, ενώ ο δήμος κινεί ήδη τις διαδικασίες μίσθωσης κατάλληλου χώρου στο κέντρο του οικισμού. Τους επόμενους μήνες και αφού ολοκληρωθεί η εκμίσθωση και η διαμόρφωση του χώρου στο Ιατρείο θα μπορούν να απασχολούνται ταυτόχρονα δύο ιατροί διαφορετικών ειδικοτήτων αφού προβλέπονται δυο εξεταστήρια, φυσικοθεραπευτήριο, γραμματεία και γραφείο νοσηλεύτριας, έτσι ώστε να παρέχεται ταυτόχρονα και το σύνολο των δημοτικών υπηρεσιών που θα συνοδεύουν τη λειτουργία του.

Οι δηλώσεις του Δημάρχου και η αναφορά του στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Βόρειας Ελλάδας

«Η εκκίνηση λειτουργίας του Περιφερειακού Ιατρείου στο Φίλυρο αποτελεί σε εποχή έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού ένα πολύ καλό νέο για τους κατοίκους της περιοχής. Ικανοποιεί ένα παλιό και δίκαιο αίτημα των ανθρώπων του και βελτιώνει την καθημερινότητα των δημοτών μας, που πλέον θα απολαμβάνουν ποιοτικές και αποκεντρωμένες υπηρεσίες υγείας, χωρίς να ταλαιπωρούνται με άσκοπες μετακινήσεις. Η σημαντική αυτή επιτυχία έρχεται μετά και την έναρξη υλοποίησης της κατασκευής του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Βόρειας Ελλάδας από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, αναβαθμίζουν το Φίλυρο και αλλάζουν το στάτους της περιοχής», δήλωσε σχετικά ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Καϊτεζίδης, ενώ συμπλήρωσε πως βρίσκεται σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για τη δημιουργία των μόνιμων ιατρείων στο κέντρο του Φιλύρου.