ΔΕΘ: Σε λειτουργία το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο της χώρας

Ο υφυπουργός κ. Χαρδαλίας στο μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο

Ξεκίνησε η λειτουργία του εμβολιαστικού κέντρου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το οποίο ‒όπως φαίνεται‒ θα είναι και το μεγαλύτερο στην Ελλάδα και θα διαθέτει 48 γιατρούς.

Το εκθεσιακό κέντρο Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε το περασμένο Σάββατο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος επισήμανε ότι αναμένεται η σταδιακή λειτουργία του. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον εφοδιασμό των εμβολίων.

Το μεγαλύτερο εμβολιαστικό κέντρο

«Έχουμε προχωρήσει σε όλα τα απαραίτητα που αφορούν το υγειονομικό προσωπικό, που αφορούν τα logistics που αφορούν τα εμβόλια, τρέχουμε καθημερινές προσομοιώσεις, τελειώσαμε τα κατασκευαστικά», δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χαρακτήρισε εξαιρετική τη συνεργασία μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή των υπηρεσιών του υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας, και στάθηκε ιδιαίτερα στη συμβολή του υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Για την επιχείρηση «Ελευθερία», σημείωσε ότι είναι ένα στοίχημα καθημερινό για το οποίο «νυχθημερόν δουλεύουν χιλιάδες άνθρωποι, με μεγάλη υπομονή, με μεγάλη επιμονή και φέρνοντας συνέχεια αποτέλεσμα».

ΔΕΘ Κέντρο εμβολιασμου

«Θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά στη Θεσσαλονίκη. Ανάλογα με το πώς θα πηγαίνει το εμβόλιο, θα ανοίγουν και άλλες γραμμές, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερους εμβολιασμούς για τους ανθρώπους της πόλης», τόνισε.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης τόνισε: «Συνεχίζουμε την άμυνα με τα μέτρα προστασίας, εντείνουμε την αντεπίθεση με τους εμβολιασμούς. Ο μηχανισμός λειτουργεί άψογα. Θα τα καταφέρουμε».

Ο κ. Καλαφάτης ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι έχουν εμπλακεί σε αυτή την πολύπλοκη διαδικασία του εμβολιασμού, και ιδιαίτερα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τη σημαντική συμβολή τους.

κ. Καλαφάτης, κ. Χαρδαλιάς στη ΔΕΘ

6.000 εμβολιασμοί ανά ημέρα

Το εμβολιαστικό κέντρο θα αναπτυχθεί πλήρως τον Μάρτιο, υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους. Η δυναμικότητά του θα ξεπερνάει τους 6.000 εμβολιασμούς την ημέρα και τους 150.000 εμβολιασμούς τον μήνα.

Στο κέντρο θα εμβολιάζονται οι ηλικιακές ομάδες από 75 και πάνω. Στην ερώτηση ποιο εμβόλιο θα χορηγείται στο κέντρο, ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι «οι μεγάλοι σταθμοί θα δέχονται κάποια στιγμή όλων των ειδών τα εμβόλια».

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι σε περίπου 45 ημέρες έχουν γίνει πάνω από 500.000 εμβολιασμοί και ότι το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης πλησιάζει το 5%. «Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα έχουν αναπτυχθεί πάνω από 750 εμβολιαστικά κέντρα», δήλωσε.

Τον κ. Χαρδαλιά συνόδευαν στην επίσκεψή του ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ