Τη σημαντική ενίσχυση του υπουργείου Υγείας με κρατικά κονδύλια και τη δέσμευση για περαιτέρω ενίσχυση με ό,τι χρειαστεί είχε σημειώσει από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη τον περασμένο Δεκέμβριο. Η ενίσχυση των δράσεων στον Τομέα Ψυχικής Υγείας λαμβάνει σάρκα και οστά. Η Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια είναι πλέον ανοιχτή και διαθέσιμη για όλους τους πολίτες.

Το «1102» αποτελεί πλέον τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια, το οποίο δημιουργήθηκε από την Εταιρεία Alzheimer Αθηνών, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Υγείας και του ΕΔΔΥΠΠΥ.

Γραμμή βοήθειας 1102

Η έναρξη λειτουργίας της τηλεφωνικής γραμμής ανακοινώθηκε σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου από την πρόεδρο της Εταιρείας Alzheimer Αθηνών Π. Σακκά και τον περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη και η γενική διευθύντρια του ΕΔΔΥΠΠΥ Μ. Αϊδίνη.

Αναφερόμενη στη νέα τηλεφωνική γραμμή 1102, η κ. Σακκά επισήμανε ότι στόχος είναι «κανένα άτομο με άνοια στην Ελλάδα, όπου κι αν ζει, να μη μένει χωρίς ενημέρωση και υποστήριξη. Η γραμμή πλαισιώνεται από εξειδικευμένους συμβούλους / επαγγελματίες υγείας, γιατρούς νευρολόγους και ψυχιάτρους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, που παρέχουν άμεσα ενημέρωση, καθοδήγηση, συμβουλές και διασύνδεση με δομές και υπηρεσίες για την άνοια σε όλη την Ελλάδα».

Η τηλεφωνική γραμμή απευθύνεται σε:

  • Ευρύ κοινό
  • Επαγγελματίες υγείας
  • Άτομα με προβλήματα μνήμης
  • Φροντιστές – Οικογένεια & φίλοι ατόμων με άνοια

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Γ. Πατούλης δήλωσε: «Σήμερα ερχόμαστε ακόμη ένα βήμα πιο κοντά σε πολίτες τρίτης ηλικίας, υποστηρίζοντας τη Γραμμή Βοήθειας για την Άνοια. Προτεραιότητά μας η διατήρησης της υγείας όλων των πολιτών και η διασφάλιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας».

Η Γραμμή Βοήθειας 1102 λειτουργεί Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-19.00. Δεν θα λειτουργεί σε αργίες. Παράλληλα με την τηλεφωνική επικοινωνία, παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας μέσω live webchat. Επιπλέον, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να στείλει email στο 1102@alzheimerathens.gr ακόμη και εκτός ωραρίου και ο εξειδικευμένος σύμβουλος θα επικοινωνήσει μαζί του.