Χωρίς τον Σωτήρη Τσιόδρα η σημερινή ενημέρωση

κρίσιμες

Ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας θα είναι απών από την ενημέρωση σήμερα, 4/9. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών θα πραγματοποιηθεί από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά και τον Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπο Γώγο.

Ωστόσο, στην ενημέρωση θα συμμετέχει και ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης. Όσον αφορά την απουσία του Σωτήρη Τσιόδρα, ο ίδιος έχει αναφέρει πως θα εμφανίζεται μόνο όταν κρίνει ότι είναι απαραίτητο.

Υπενθυμίζεται πως στην ενημέρωση της Τρίτης, 1/9 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας είχε κάνει έκκληση στους γονείς ώστε να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τα παιδιά τους προκειμένου να χρησιμοποιούν σωστά τη μάσκα.

H μάσκα είναι το προσωπικό μας lockdown

«Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να δίνουν δυνατότητα για ένα μικρό διάλειμμα από τη χρήση μάσκας» στα παιδιά, εξήγησε, και πρόσθεσε ότι τα παιδιά χρειάζονται το σχολείο και η εκπαιδευτική διαδικασία δεν μπορεί να γίνεται από απόσταση για μεγάλο χρονικό διάστημα.

«Τα σταγονίδια από έντονο βήχα μπορεί να ταξιδέψουν έως και 8 μέτρα»

«Η χρήση της μάσκας προστατεύει εμάς, αλλά ακόμη περισσότερο τους άλλους. Τα σταγονίδια από ένα έντονο βήχα μπορεί να ταξιδέψουν έως και 8 μέτρα. Η μάσκα μας διευκολύνει να συνεχίσουμε την κοινωνική μας δραστηριότητα όταν υπάρχουν υψηλά επιδημιολογικά φορτία στην κοινότητα» επισήμανε και πρόσθεσε: «Η μάσκα είναι ένα μαχαίρι με δύο όψεις. Από τη μια χρησιμοποιείται για καλό σκοπό, από τους γιατρούς, τα μικρά παιδάκια και τώρα για στις κοινωνικές μας δραστηριότητες. Από την άλλη είναι ένα αναγκαίο κακό. Είναι το δικό μας προσωπικό απαγορευτικό, σαν ένα δικό μας προσωπικό lockdown».