Σε συνέντευξη του στη δημόσια τηλεόραση, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας εστίασε στην κατάσταση που επικρατεί στη χώρα εξαιτίας του κορονοϊού.

Ειδικότερα, επισήμανε ότι απεστάλησαν 130.000 rapid tests σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, προκειμένου επιταχυνθεί η εξέταση, η οποία πρέπει να γίνεται και στο προσωπικό, αλλά και στα ΤΕΠ, στους νοσηλευόμενους, σε όσους την έχουν ανάγκη.

H έκκληση του υπουργού

Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση προς τους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο να προστατεύονται και να ακολουθούν τις οδηγίες.

«Η μάσκα είναι η προστασία μας αυτή τη στιγμή και μέχρι να έχουμε ένα εμβόλιο το οποίο θα δώσουμε πρώτα απ’ όλα σε ευπαθείς ομάδες» ανέφερε ο υπουργός.

Σε ερώτημα των δημοσιογράφων σχετικά με το πόσο βάρος μπορεί να σηκώσει ακόμη το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ο υπουργός απάντησε ότι «η συνολική συνισταμένη της προσπάθειάς μας, πολιτών, επιστημόνων, ειδικών, της οργανωμένης Πολιτείας, της Κυβέρνησης, θα δείξει πόσο θα αντέξει το σύστημα και η χώρα απέναντι σε μια πανδημία».

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει απεριόριστες δυνατότητες

Κλείνοντας ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στους γιατρούς και τους νοσηλευτές λέγοντας ότι «πρέπει να στηρίξουμε και να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που παλεύουν στα Νοσοκομεία μας, γιατρούς, νοσηλευτές, όλο το προσωπικό. Αυτοί οι άνθρωποι παλεύουν για πολλούς πολλούς μήνες. Και αυτοί οι άνθρωποι είναι κουρασμένοι και αυτοί οι άνθρωποι νιώθουν την πίεση και το βάρος.

Θέλω να παρακαλέσω να συγκρίνουμε το βάρος της πίεσης του να φοράμε μία μάσκα και να προσέχουμε, έναντι αυτών των ανθρώπων, των επαγγελματιών Υγείας που έχουμε όλη μέρα μέσα στα Νοσοκομεία και προσπαθούν να σώσουν τις ζωές μας. Αξίζει τον κόπο και για και για αυτούς τους ανθρώπους να κάνουμε αυτήν την προσπάθεια».

Πηγή: ert.gr