Σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό τίθενται οι δομές φιλοξενίας μεταναστών σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα. 

Το μέτρο ελήφθη με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα είναι σε ισχύ μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Η απόφαση να τεθούν οι δομές σε καραντίνα λαμβάνεται μετά την διαπιστωμένη αύξηση των κρουσμάτων σε χώρους φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων.

Στην σύσκεψη συζητήθηκε η λήψη μέτρων στο πλαίσιο αντιμετώπισης της διασποράς της νόσου, καθώς και εφαρμογή των αντίστοιχων πρωτοκόλλων για τις δομές αυτές. Προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας είναι η προστασία της υγείας όλων των πολιτών της χώρας, η θωράκιση των συστημάτων επιτήρησης και έγκαιρης ανίχνευσης κρουσμάτων COVID-19.

Παράλληλα, στα 17 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού που έχουν εντοπιστεί από τον έλεγχο 1600 δειγμάτων στο ΚΥΤ της Μόριας, σύμφωνα με πληροφορίες. Συνολικά τα δέιγματα που έχουν συγκεντρωθεί προς έλεγχο είναι 2000.

Στα κρούσματα αυτά συμπεριλαμβάνεται και ο 40χρονος Σομαλός από τον οποίο ξεκίνησε η ιχνηλάτηση επαφών, αφότου βρέθηκε θετικός στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.

Σε καραντίνα παραμένει το ΚΥΤ στη Μόρια της Λέσβου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, ο 40χρονος πρόσφυγας επέστρεψε παρατύπως στην Μόρια όπου διέμενε σε σκηνή εκτός της υφιστάμενης περίφραξης, παρά το γεγονός ότι του είχε επιδοθεί απόφαση εξόδου.

Είχε λάβει άδεια διαμονής που εκδόθηκε στο ΠΓΑ Αλίμου. Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης.

Στη Μόρια, τα κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 17, ενώ συνεχίζεται η δειγματοληψεία από τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ. Η δομή της Μόριας ήδη έχει τεθεί σε υγειονομικό αποκλεισμό.