ΠΟΥ: Υπολογίζονται περισσότεροι θάνατοι στην Ευρώπη από Οκτώβρη-Νοέμβρη

Με σημερινή δήλωσή του ο αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και επικεφαλής για την Ευρώπη, Χανς Κλούγκε προειδοποιεί να ετοιμαστούμε για περισσότερους θανάτους από κορονοιό τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο, ενώ ταυτόχρονα σε συνέντευξή του στη «Daily Mail» καλεί τους πολίτες της Βρετανίας να επιστρέψουν στην εργασία τους και να μην είναι τόσο φοβισμένοι.

«O Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναμένει ημερήσια αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων στην Ευρώπη τον Οκτώβριο και Νοέμβριο. Θα είναι πιο δύσκολο», δήλωσε σήμερα ο Βέλγος αξιωματούχος του ΠΟΥ για την Ευρώπη.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αυξάνεται σήμερα στην Ευρώπη, αλλά ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων παρέμεινε σχετικά σταθερός μέχρι στιγμής. Ο κόσμος δεν θέλει να ακούσει τόσο άσχημα νέα αυτή τη στιγμή, «και το καταλαβαίνω», είπε ο Κλουζ. Αλλά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο «θα δούμε αύξηση του αριθμού των θυμάτων».

Όσο για το αν τα εμβόλια θα φέρουν το τέλος της πανδημίας ξεκαθάρισε πως όχι, συγκεκριμένα δήλωσε: «Συνεχίζω να ακούω: «Το εμβόλιο θα βάλει το τέλος της πανδημίας». Φυσικά όχι!».

Το εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει μόνο ορισμένες ομάδες

Μέχρι στιγμής δεν είναι σαφές εάν ένα εμβόλιο θα μπορούσε να βοηθήσει όλες τις ομάδες του πληθυσμού. Υπάρχουν ενδείξεις ότι ένα εμβόλιο μπορεί να βοηθήσει ορισμένες ομάδες αλλά όχι άλλες. Σημειώνεται πως τα κρούσματα στην Ισπανία και στη Γαλλία αυξήθηκαν απότομα τις τελευταίες εβδομάδες. Μόνο την Παρασκευή, πάνω από 51.000 νέα κρούσματα της νόσου Covid- 19 αναφέρθηκαν στις 55 χώρες του διεθνούς οργανισμού στην Ευρώπη.