ΕΟΔΥ: 243 τα κρούσματα στο Καρά Τεπέ – Λίγο πριν το «κόκκινο» η Αθήνα

243 κρούσματα κορονοιού εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια του ΕΟΔΥ στη νέα δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών στο Καρά Τεπέ της Λέσβου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, από τις 12 Σεπτεμβρίου 2020 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2020 τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν συνολικά 7.064 ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) για ανίχνευση του ιού SARS-CoV2. Από τα 243 άτομα που βρέθηκαν θετικά, τα 128 είναι άνδρες με μέση ηλικία τα 24 έτη. Επίσης, εξετάσθηκαν 40 μέλη διαφόρων ΜΚΟ, καθώς και 120 αστυνομικοί που εργάζονται στο ΚΥΤ στο Καρά Τεπέ, το αποτέλεσμα των οποίων ήταν στο σύνολο τους αρνητικά.

Στην ενημέρωση του ΕΟΔΥ τα κρούσματα

Στο ζήτημα της Λέσβου αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημειώνοντας πως τα 243 επιβεβαιωμένα περιστατικά θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει το απόγευμα ο ΕΟΔΥ, ως προς τον ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων.

COVID-19

«Στις αρχές Σεπτεμβρίου αντιμετωπίσαμε το πρόβλημα που προκλήθηκε στη Λέσβο μετά τα γεγονότα στο ΚΥΤ της Μόριας. Σημειώνω ότι κατά την είσοδο των προσφύγων και μεταναστών στην προσωρινή δομή φιλοξενίας στο Καρά Τεπέ διενεργούνται τέστ σε όλους όσους εισέρχονται σε αυτή. Συγκεκριμένα, έχουν διενεργηθεί 7.064 τέστ και βρέθηκαν 243 κρούσματα κορωνοϊού που θα αποτυπωθούν στα στοιχεία που θα ανακοινώσει σήμερα ο ΕΟΔΥ. Ο μέσος όρος ηλικίας των ανθρώπων που βρέθηκαν θετικοί είναι στα 24 έτη και πρόκειται, κατά κανόνα, για ασυμπτωματικούς. Τονίζεται ότι υποβλήθηκαν σε τέστ ακόμη 160 άτομα, αστυνομικοί και διοικητικό προσωπικό, και είναι όλοι αρνητικοί» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τους ελέγχους στον Καρέ Τεπέ.

Ένα βήμα πριν το «κόκκινο» η Αθήνα

Η Περιφέρεια Αττικής – και ακόμη περισσότερο το κέντρο της Αθήνας – βρίσκεται ένα βήμα πριν ανάψει το κόκκινο. Και το βήμα αυτό οφείλουμε να το αποτρέψουμε. Πήραμε και θα πάρουμε όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας. Γιατί, πολύ απλά, η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε καμία ζυγαριά».