Κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην δομή φιλοξενίας ανήλικων ασυνόδευτων προσφύγων- μεταναστών στο Βύρωνα, σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες από την ΓΓΠΠ.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που διενήργησε τους ελέγχους στην δομή, όπου φιλοξενούνται συνολικά 28 ανήλικοι, βρήκε θετικούς τους 20, καθώς και τους 8 εργαζόμενους ενώ μόνο οι 8 ανήλικοι είναι αρνητικοί.

Κατόπιν αυτού μπήκε σε καραντίνα η δομή ενώ γίνεται ιχνηλάτηση στις επαφές των εργαζομένων.

Τι περιλαμβάνουν τα μέτρα για τον κορονοϊό στην δομή φιλοξενίας ανηλίκων στον Βύρωνα 

Από τις 21.00 31/8, και για 14 ημέρες, έως 14-09-2020 και ώρα 21.00, θα ισχύσει η καραντίνα στην δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στο Βύρωνα Αττικής, όπου διαπιστώθηκαν τα 28 κρούσματα κορονοϊόυ, μετά από ελέγχους των κλιμακίων του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με ανακοίνωση της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας,

Το καθεστώς περιοριστικών μέτρων τέθηκε με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Σύμφωνα με την απόφαση:

– Αναστέλλεται η δυνατότητα εισόδου και εξόδου στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, εξαιρουμένου του προσωπικού της μονάδας, το οποίο μπορεί να εναλλάσσεται κάθε 48 ώρες.

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.) στην ανωτέρω δομή φιλοξενίας, θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτή, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει την επιτήρηση και ανάληψη κάθε αναγκαίας ενέργειας για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ