Κορονοϊος: 19 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Δεκαοκτώ ηλικιωμένοι και ένα άτομο του προσωπικού  εντοπίστηκαν σε κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιεί εντατικά ο ΕΟΔΥ, ο ΙΣΑ και η Περιφέρεια Αττικής για την αποκάλυψη “κρυφών” κρουσμάτων σε οίκους ευγηρίας.

Περιοριστικά μέτρα ελήφθησαν για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Καραντίνα 10 ημερών του κέντρου φροντίδας στο Μαρούσι

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, καθώς και σε συνεννόηση με τα στελέχη του ΕΟΔΥ που διενεργούν επιτόπιους ελέγχους, το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, το κέντρο τέθηκε σε καραντίνα 10 ημερών.

Συγκεκριμένα:

– Αναστολή της δυνατότητας εισόδου και εξόδου εξαιρουμένου του προσωπικού, το οποίο με μέριμνα της διοίκησης θα εναλλάσσεται και θα μετακινείται σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

– Η τροφοδοσία και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα, φάρμακα κ.α.), θα γίνεται από τους προμηθευτές, χωρίς δυνατότητα εισόδου τους σε αυτό, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής.

Η Ελληνική Αστυνομία θα επιτηρεί και θα προβαίνει σε κάθε αναγκαία ενέργεια για τη διασφάλιση της εφαρμογής των μέτρων αυτών.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ