Ξεπερνούν τους 12.000 οι εργαστηριακοί διαγνωστικοί έλεγχοι που διενεργούνται ημερησίως για τον κορονοϊό.

«Διευρύναμε και διευρύνουμε τον πληθυσμό που υποβάλλεται σε εργαστηριακό έλεγχο. Από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα έχουμε δεκαπενταπλασιάσει τον ημερήσιο αριθμό διενεργούμενων εξετάσεων», είπε ο υφυπουργός Υγείας και πρόσθεσε: «Στο τέλος Φεβρουαρίου ξεκινήσαμε με οκτακόσια τεστ την ημέρα, φτάσαμε σε τεσσερισήμισι χιλιάδες διαγνωστικούς ελέγχους τον Μάιο, εξήμισι χιλιάδες ελέγχους τον Ιούνιο και σήμερα έχουμε ξεπεράσει τις δώδεκα χιλιάδες ελέγχους ημερησίως. Συνολικά έχουν διενεργηθεί επτακόσιες τριάντα χιλιάδες διαγνωστικοί έλεγχοι για ανίχνευση του κορονοϊού μέσα σε εκατόν εξήντα πέντε ημέρες.

Επιπρόσθετα, έχουμε πολλαπλασιάσει τα σημεία διενέργειας δειγματοληπτικών ελέγχων, έχουμε μειώσει το κόστος του εξεταζόμενου δείγματος και έχουμε εξασφαλίσει διαθεσιμότητα και επάρκεια αντιδραστηρίων και αναλυτών για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών», ανέφερε ο υφυπουργός Υγείας, ο οποίος ενημέρωσε την εθνική αντιπροσωπεία για τις προσλήψεις στο ΕΣΥ, τα μέτρα για την επάρκεια σε μέσα ατομικής προστασίας στις υγειονομικές δομές, τις κλίνες σε ΜΕΘ, την αξιοποίηση των δομών πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Έλληνες πολίτες, ότι είμαστε μία καλοκουρδισμένη μηχανή. Δεν υπάρχουν διαφωνίες ή ρήγματα στην ομάδα που δίνει τη μάχη για τον κορονοϊό. Ο καθένας έχει διακριτό ρόλο και όλοι μαζί δίνουμε αυτή τη μάχη και όπως την έχουμε κερδίσει μέχρι τώρα θα την φέρουμε εις πέρας για ακόμα μία φορά», απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ο υφυπουργός Υγείας.