Μεικτό κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και του ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας βρέθηκαν πριν από λίγο σε μεγάλη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στη Μαρούσι προκειμένου να προχωρήσουν σε δειγματοληπτικούς ελέγχους.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συγκεκριμένη μονάδα φιλοξενεί γύρω στα 140 άτομα. Παρών στους ελέγχους ήταν και ο περιφερειάρχης Αττικής, κ. Πατούλης. Αντίστοιχα κλιμάκια θα επισκεφθούν εντός ολίγου για αντίστοιχους ελέγχους και άλλες δυο δομές σε Καλλιθέα και Νέα Σμύρνη.

image3

«Συνεχίζουμε τους ελέγχους για να προστατευσουμε τους γονείς μας. Θα γίνουν έλεγχοι σε όλες τις δομές», δήλωσε ο Γ. Πατούλης.

image2
Tμηματικά έλεγχοι σε όλες τις 140 δομές φιλοξενίας σε όλο τι λεκανοπέδιο Αττικής.

Χθες έλεγχοι έγιναν και στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη. Τα κλιμάκια προέβησαν σε λήψη ρινοφαρυγγικού δείγματος από το προσωπικό της Δομής και δειγματοληπτικά από τα άτομα που φιλοξενούνται εκεί. Τα δείγματα θα εξεταστούν με την τεχνική PCR, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε κλινική εξέταση από το ιατρικό προσωπικό και εκτίμηση των περιστατικών εκείνων, που πιθανόν να χρήζουν περαιτέρω νοσηλευτικής αγωγής.

image5
Πηγή: protothema.gr