Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν δωρεάν rapid τεστ σε πολίτες, στην πλατεία Αγίου Νικολάου στη Νίκαια.

ΕΟΔΥΣυνολικά, πραγματοποιήθηκαν από τον ΕΟΔΥ 537 τεστ, από τα οποία βρέθηκαν επτά (7) θετικά (4 άνδρες και 3 γυναίκες),  εκ των οποίων τα πέντε  αφορούν σε Έλληνες και δύο σε αλλοδαπούς, με διάμεση ηλικία τα 52 έτη.

Να σημειωθεί πως ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας προσφέρει τις υπηρεσίες του σε μικρές και μεγάλες πόλεις, σε μικρά και μεγάλα νησιά διανύοντας περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια από τις 8 έως τις 12 Οκτωβρίου 2020.

Μάλιστα ο ΕΟΔΥ σε κοινή του αποστολή με την Ομάδα Αιγαίου επισκέφθηκαν τα ακριτικά νησιά: Φούρνοι, Θύμαινα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκιοί, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργός, Ίος, Σίκινος, Κουφονήσι.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για τη μόλυνση από τη λοίμωξη COVID-19, καθώς και προληπτικές εξετάσεις. Η αποστολή αποτελείτο από Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, εθελοντές ιατρούς και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου.

Με σκοπό  την ασφάλεια των κατοίκων, σε νησιά που η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, τονίστηκε η αξία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της  διασποράς της COVID-19 και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου ώστε να διατηρηθεί στις περιοχές  αυτές το θετικό υγειονομικό αποτύπωμα.