Εκκένωση του ΥΠΟΙΚ λόγω της χθεσινής επίσκεψης του επενδυτή

Εκκενώθηκε το υπουργείο Οικονομικών πριν από λίγο προκειμένου να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους.

Η απολύμανση του κτιρίου στην οδό Νίκης, στο κέντρο της Αθήνας, γίνεται με αφορμή την χθεσινή συνάντηση του επενδυτή με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και τον αναπληρωτή υπουργό Νίκο Παπαθανάση. Σημειώνεται πως οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στα γραφεία τους την επόμενη Δευτέρα. Η εκκένωση του κτιρίου γίνεται βάση του πρωτοκόλλου που πρέπει να ακολουθηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Ανάπτυξης, οι κ.κ. Γεωργιάδης και Παπαθανάσης επρόκειτο να συνοδεύσουν τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σημερινή του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη όπου θα έχει συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης.

Ωστόσο, λίγα λεπτά πριν από την αναχώρηση κι ενώ δεν είχαν συναντήσει ακόμη τον πρωθυπουργό, ενημερώθηκαν, ότι σε υπηρεσιακή συνάντηση που είχαν χθες στο υπουργείο με επενδυτές από το εξωτερικό, ο ένας εξ αυτών διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Τηρώντας το υγειονομικό πρωτόκολλο και οι δύο ανεχώρησαν ήδη για απομόνωση στο σπίτι τους έως ότου σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ διαγνωστούν αρνητικοί.

Λίγο αργότερα, και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter πως και ο ίδιος μπαίνει σε καραντίνα, καθώς και εκείνος συναντήθηκε με τον ίδιο επενδυτή.