Έκρουσε τον κώδωνα επισημαίνοντας την αύξηση πιθανότητας των θανάτων, μιλώντας στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ 104,6 ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

«Το θέμα είναι ότι έχουμε αυξημένους θανάτους καθώς αυξάνεται ο χρόνος παραμονής στις ΜΕΘ» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος εξηγώντας ότι το καλό σενάριο είναι οι ασθενείς με κορονοϊό εφόσον σταθεροποιούνται να βγαίνουν σε μια εβδομάδα από τις ΜΕΘ.

Σύμφωνα με τον ίδιο «είναι σημαντικά αυξημένος ο αριθμός των κρουσμάτων. Από την άλλη δεν έχουμε τη μεγάλη αύξηση που φοβόμασταν ότι θα φτάσουμε στα 500 και πλέον κρούσματα και εκεί υπάρχει μια αισιοδοξία».

«Είμαστε σε μια καλή κατάσταση όσον αφορά τις κλιματικές συνθήκες και θα θέλαμε καλύτερα νούμερα».

Μιλώντας για το μέτρο της «μάσκας παντού» ο κ. Γώγος είπε ότι «δεν μπορεί να άρει τα υπόλοιπα, όλα πρέπει να πηγαίνουν πακέτο. Το πρόβλημα με αυτή τη νόσο είναι ότι υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί. Αν κάποιος βήχει ή έχει άλλα συμπτώματα θα απομονωθεί. Αυτό το νόημα έχει η μάσκα».

Σε παλαιότερη αναφορά του, ο Καθηγητής Παθολογίας και Λοιμωξιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών, είχε τονίσει πως εκτιμά ότι ο κύκλος του κορονοϊού θα κλείσει μεταξύ 6-8 εβδομάδων. Βέβαια, είχε τονίσει πως για να γίνει αυτό, θα πρέπει να περιοριστεί η διασπορά στην κοινότητα και οι πολίτες να πειθαρχήσουν στα μέτρα.

Πηγή: ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ