fbpx

Πιτζάμα PROJECT: Οι καλές νύχτες ξημερώνουν καλές μέρες

O όμιλος PRESSGROUP υποστήριξε την υλοποίηση του νέου προγράμματος «Πιτζάμα PROJECT» του υπό σύσταση Σωματείου «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ». Πρόκειται για μια πρωτοβουλία για τα παιδιά που προσβλέπει να γίνει μεγάλη και αποσκοπεί στην ηθική και πολιτιστική στήριξη των οικογενειών που έχουν ανάγκη.

Το πρόγραμμα «Πιτζάμα PROJECT», στην πρώτη του φάση, αγκαλιάζει παιδιά από δέκα δήμους μεταξύ 3 και 8 ετών, οι οικογένειες των οποίων ήδη στηρίζονται από τις κοινωνικές υπηρεσίες τους.

Συγκεκριμένα, μέσα στις ημέρες των γιορτών που διανύουμε κάθε παιδί θα λάβει ένα πακέτο – δώρο, που θα περιέχει ένα άνετο ζευγάρι πιτζάμες και ένα βιβλίο. Αυτά είναι τα δύο απαραίτητα συστατικά για όνειρα γλυκά, που αξίζουν σε κάθε παιδί!Πιτζάμα PROJECT

Σύμφωνα με έρευνες, ο καλός ύπνος είναι σημαντικός για τη συναισθηματική και σωματική υγεία, τη μάθηση, τη μνήμη και την καλή διάθεση. Για όλα όσα είναι απαραίτητα προκειμένου τα παιδιά να ευδοκιμήσουν στο σχολείο, στο παιχνίδι και στο σπίτι. 

Ο όμιλος PRESSGROUP και το υπό σύσταση Σωματείο «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» αναγνωρίζουν ότι τα παιδιά που ζουν με αβεβαιότητα λαμβάνουν λιγότερους αναγκαίους και απαραίτητους πόρους από τα παιδιά που ζουν σε σταθερά περιβάλλοντα. Και ιδιαίτερα στις δύσκολες μέρες που διάγουμε όλοι μας, ο ευπαθής πληθυσμός επηρεάζεται περισσότερο.

Γι’ αυτό και εστιάζουμε τη δράση μας σε παιδιά που αντιμετωπίζουν απώλεια αγαπημένων προσώπων, ανεπαρκή ή ανασφαλή στέγαση, έλλειψη στέγης, βία στο σπίτι ή ανήκουν σε οικογένειες χωρίς επαρκείς οικονομικούς πόρους. Η καινοτομία του προγράμματος έγκειται στον διττό στόχο του: την ηθική αλλά και πολιτιστική υποστήριξη των παιδιών αυτών.

Τα κορίτσια του Σωματείου «ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΑΙΖΕΙ» και της PRESSGROUP ετοιμάζουν τα δώρα των παιδιών

Η προσφορά που δημιουργεί όνειρα γλυκά!

Το «Πιτζάμα PROJECT» θα αναπτύξει σταδιακά πλήθος δράσεων που θα στηρίζουν τόσο την κεντρική πρωτοβουλία όσο και τα παιδιά που ήδη εντάσσονται στο πρόγραμμα με άλλες παροχές. Πρωτεργάτριες της δράσης είναι η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου, αστυνομικός και συγγραφέας παιδικών βιβλίων, και η Μάγκυ Δούση, κοινωνική επιστήμονας.

Πιτζάμα PROJECT
Διονύσης Γκουτζουρής, γενικός διευθυντής της PRESSGROUP, στο πακετάρισμα των δώρων για τους μικρούς μας φίλους

«Η προσφορά μας είναι σύνθετη και σημαντική. Τα παιδιά που θα λάβουν το πακέτο είναι όντως άπορα, κι αυτό σας το λέω με σιγουριά, γιατί έγινε έρευνα πριν ξεκινήσουμε. Απευθυνθήκαμε στις κοινωνικές δομές των δήμων που ήδη στηρίζουν τις οικογένειές τους με διάφορους τρόπους», υπογράμμισε η Φωτεινή Κωνσταντοπούλου.

Και πρόσθεσε: «Εκεί που πολλά μπορεί να ψυχορραγούν, η πρωτοπορία και η αλληλεγγύη ανθούν, κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του ανθρωπισμού. Αυτό μας απέδειξε η διοίκηση της PRESS GROUP από την πρώτη στιγμή που εκθέσαμε την ιδέα και τον στόχο του προγράμματος και αποφάσισε τη στήριξή του. Και ήταν κάτι που μας συγκίνησε βαθύτατα».

«Με το “Πιτζάμα PROJECT” φιλοδοξούμε όχι μόνο να προσφέρουμε λίγη χαρά σε παιδιά που φαίνεται να την έχουν περισσότερο ανάγκη, αλλά να αναπτύξουμε μια σχέση μαζί τους, ώστε να μπορέσουμε συνδυαστικά με άλλες δράσεις μας να τους εξασφαλίσουμε πρόσβαση σε περισσότερη γνώση, στον πολιτισμό και άρα πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές για το μέλλον τους», μας εξήγησε η Μάγκυ Δούση.

Για την PRESSGROUP οι αξίες που συνδέονται με το παιδί αποτέλεσαν τη βάση για τη στήριξη του προγράμματος «Πιτζάμα PROJECT»

Πεποίθηση του ενημερωτικού μας Ομίλου είναι ότι επενδύοντας στην ψυχοπνευματική ανάπτυξη της νέας γενιάς συμβάλλουμε στην ανάδειξη σοβαρού κοινωνικού κεφαλαίου.

Οφείλουμε να σταθούμε δίπλα στα παιδιά, ιδιαιτέρως αυτές τις μέρες που πολλοί γονείς Πιτζάμα PROJECTνιώθουν ευάλωτοι και δυσκολεύονται ή αδυνατούν να προσφέρουν στα αγγελούδια τους τα απαραίτητα.

Σκοπός του Ομίλου είναι η διατήρηση και η ενίσχυση των δράσεων κοινωνικής αλληλεγγύης που ήδη υλοποιεί με σταθερές συνεργασίες και ad hoc πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση ανθρωπιστικών ή άλλων κρίσεων.

Στοιχεία από: news2u.gr