Ο Όμιλος Affidea αναγνωρίζοντας τον πολύ σημαντικό ρόλο και το πολύπλευρο έργο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στις πρωτόγνωρες αυτές καταστάσεις που βιώνει η χώρα μας, προσφέρει στο σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού του Οργανισμού καθώς και στα παιδιά που φιλοξενούνται στις υποδομές του, την εξέταση ανίχνευσης αντισωμάτων IgG και IgM έναντι του ιού SARS-CοV-2, για την προστασία της υγείας τους.

Το τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων προσδιορίζει αν ο εξεταζόμενος έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2 και πλέον έχει αντισώματα έναντι του ιού ή αν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο.

Η ενέργεια εντάσσεται στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου Affidea, στο πλαίσιο της όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της πανδημίας, και αποτελεί μια έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τους εργαζομένους του Οργανισμού, οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή για την προστασία και τη φροντίδα των παιδιών που μεγαλώνουν στα Σπίτια του Οργανισμού σε όλη την Ελλάδα ακόμη και στις πιο απομακρυσμένες περιοχές.

Η εξέταση πραγματοποιήθηκε σε όλα τα σημεία παρουσίας του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην Ελλάδα, από έμπειρο προσωπικό της κινητής μονάδας της Affidea που έφερε ειδικό εξοπλισμό, και έγινε με τεστ της εταιρείας Roche σε αυτόματους ανοσολογικούς αναλυτές.

Η σχετική πρωτοβουλία έχει γίνει αποδεκτή από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος ευχαρίστησε την Affidea, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη σημασία της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και του κοινωνικού της ρόλου