Ξεκίνησαν οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι για COVID-19 και στους Βρεφονηπιακούς σταθμούς της Αττικής από τα κλιμάκια  του Συντονιστικού οργάνου του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής

Πιο συγκεκριμένα επίσκεψη κλιμακίων ΚΟΕΣ στο Δήμο Κρωπίας πραγματοποιήθηκε χτες, Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου, με εντολή του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχη Αττικής, Γ. Πατούλη, και ελήφθησαν ρινοφαρυγγικά δείγματα, από όλους τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών και της Δημοτικής βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το δήμαρχο Κρωπίας.

Τα κλιμάκια πραγματοποιούν τους επιδημιολογικούς εργαστηριακούς ελέγχους με τις Κινητές Ομάδες Επισκέψεις στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Περιφέρειας Αττική, και  αποτελούνται από ιατρούς εξειδικευμένους και νοσηλευτές ΠΕ.

Οι λείψεις των δειγμάτων γίνονται με την τεχνική PCR.

«Οι επιδημιολογικές λήψεις δειγμάτων σε αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς, για την προστασία των δομών και των ευπαθών  κοινωνικών ομάδων, αποτελεί, τον κύριο στόχο του Κέντρου Επιχειρήσεων της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δήλωσε», ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γ. Πατούλης.

«Προστατεύουμε κάθε νοικοκυριό της Αττικής, ξεκινώντας από τους πιο ευάλωτους, τα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και οχυρώνοντας τον επιδημιολογικό έλεγχο με στοχευμένο επιχειρησιακό σχέδιο».

«Από την αρχή της κρίσης της πανδημίας- μεριμνά μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Ιδιαίτερα σε κοινωνικές δομές και υπηρεσίες ώστε να προστατέψουμε παιδιά μας, τις οικογένειές μας, τους ηλικιωμένους μας. Σε αυτό το πλαίσιο, αξιοποιούμε κάθε συνεργασία με αυτοδιοικητικούς, κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς. Μόνο με τήρηση των μέτρων δημόσιας υγείας και την ατομική ευθύνη μπορούμε να τα καταφέρουμε», δήλωσε, από τη μεριά του, ο Δήμαρχος Κρωπίας, Δημήτριος Κιούσης, ευχαριστώντας θερμά το Γιώργο Πατούλη,  το Δρ. Πάνο Ευσταθίου, από το Κέντρο Επιχειρήσεων Περιφέρειας Αττικής- ΙΣΑ και πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Διαχείρισης Κρίσεων και το Γεώργιο Ντούλα, ιατρό-χειρουργό, υπεύθυνο ΚΟΕΣ (Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι) για την άψογη συνεργασία.