Σύμφωνα με τους Δημοκρατικούς και τους ειδικούς του τομέα Υγείας εκφράζεται ανησυχία για πολιτική παρέμβαση εν όψει των προεδρικών εκλογών, μετά την προτροπή του Αμερικανικού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών σε αρκετά κράτη να προετοιμάζονται για την διανομή του εμβολίου για τον κορονοϊό την 1η Νοεμβρίου, δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στις ΗΠΑ.

Η ανακοίνωση της ημερομηνίας για τη διανομή του εμβολίου έχει αποκτήσει ιδιαίτερη πολιτική σημασία, καθώς ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει την επανεκλογή του στη χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο, με σχεδόν έξι εκατ. επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού και 863.445 θανάτους, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο «Τζονς Χόπκινς».

Πάντως, το Αμερικανικό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών (CDC) «ζητά επειγόντως» από τις πολιτείες να κάνουν ό,τι είναι απαραίτητο, ώστε τα κέντρα διανομής για ένα μελλοντικό εμβόλιο να μπορούν να είναι «σε πλήρη επιχειρησιακή λειτουργία έως την 1η Νοεμβρίου 2020», ανέφερε ο διευθυντής του CDC, Ρόμπερτ Ρέντφιλντ, σε επιστολή που έστειλε προς όλες τις πολιτείες την περασμένη εβδομάδα.

Πηγή: Wall Street Journal