«Τηλεματική, υγεία και άσκηση», μέσω live streaming, είναι το θέμα συζήτησης στο πλαίσιο της σειράς διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του Covid-19, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence», το οποίο λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ).

Το πρώτο θέμα που θα συζητηθεί αφορά τις εφαρμογές της τηλεματικής, και συγκεκριμένα της τηλεϊατρικής και τηλε-παρακολούθησης για τη διασφάλιση της ποιοτικής υγείας στο πλαίσιο της εξατομικευμένης παρακολούθησης, αλλά και του teletraining για βοήθεια στο σπίτι.

Στη συνέχεια, οι ομιλητές θα εστιάσουν στα ψηφιακά μέσα που τίθενται στην υπηρεσία των ειδικών για τον πρώιμο εντοπισμό ταλαντούχων αθλητών παιδικής ηλικίας, ενώ ταυτόχρονα λειτουργούν και ως απαραίτητο εργαλείο για την αθλητική και κοινωνική εξέλιξη των παιδιών.

Διακεκριμένοι επιστήμονες – ομιλητές θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες και θα απαντήσουν σε ερωτήματα για το πώς να ανακαλύψουμε και να προσδιορίσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να εντάξουμε τα παραπάνω στη ζωή μας.

σειρά διαλέξεων στο ΚΠΙΣΝ τημελαματική υγεία και άσκηση

«Τηλεματική, υγεία και άσκηση»

Πέμπτη 11/2 | 19.00-20.00

Ομιλητές:

Νικόλαος Σμυρνής, ψυχίατρος – αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ
Κωσταντίνος Κουτσόπουλος, βιο-πληροφορικός

Συντονιστές:

Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, επίκουρος καθηγητής Παθολογίας ΕΚΠΑ, επιστημονικός συνεργάτης «Sports Excellence»
Παναγιώτης Κουλουβάρης, επίκουρος καθηγητής Ορθοπαιδικής, επιστημονικά υπεύθυνος «Sports Excellence»

Μπορείτε να συμμετέχετε ενεργά στη συζήτηση, θέτοντας τις ερωτήσεις σας εδώ.

Θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα.

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) διοργανώνει, σε συνεργασία με το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – «Sports Excellence», που λειτουργεί υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) μια σειρά διαλέξεων με κεντρικό θέμα την πανδημία του Covid-19. Όλες οι διαλέξεις μεταδίδονται μέσω live streaming από τον Πύργο Βιβλίων. Τη διοργανωτική επίβλεψη των διαλέξεων έχει η ΑΜΚΕ «Αναγέννηση & Πρόοδος», ενώ όλο το πρόγραμμα πραγματοποιείται χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).