Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η ημερίδα για την εκπαίδευση των γιατρών που θα συγκροτήσουν την Ομάδα Πιστοποιημένων Ιατρών του ΙΣΑ και θα που θα αναλάβουν την ενημέρωση του κοινού, για τον νέο κορονοϊό.

Ως ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή την περίοδο η εκπαιδευτική κοινότητα, αναδείχθηκε η έλλειψη ιατρικής κάλυψης, με δεδομένο τα σοβαρά ζητήματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια της επιδημίας.

«Ο Γιατρός στο Σχολείο της Πανδημίας από τον Κορονοϊό » ήταν το θέμα της διαδικτυακής ημερίδας που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020.Την ημερίδα παρακολούθησαν δεκάδες γιατροί, εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Πιστοποιημένοι γιατροί στην Ομάδα Ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής

Για να καλύψει αυτό το κενό ενημέρωσης, ο ΙΣΑ οργανώνει ταχύρρυθμη διαδικτυακή εκπαίδευση των ιατρών μελών του που επιθυμούν να συμβάλλουν εθελοντικά στην ενημέρωση του κοινού για τον κορονοιό. Ο ΙΣΑ πρόκειται να καταρτίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, λίστα με τους πιστοποιημένους γιατρούς που θα συμμετέχουν στην Ομάδα Ενημέρωσης των σχολείων της Αττικής.

Τις εργασίες της ημερίδας άνοιξε ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ.Πατούλης, ο οποίος αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, για την υγειονομική θωράκιση της Αττικής και τη στήριξη των πολιτών.

« Η εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στην στρατηγική για την αναχαίτιση της διασποράς του κορονοϊού. Η ευαισθητοποίηση του σχολικού πληθυσμού είναι βασικός πυλώνας της προσπάθειας για την πρόληψη της εξάπλωσης της επιδημίας. Για το λόγο αυτό έχουμε θέσει ως προτεραιότητα τη στήριξη των εκπαιδευτικών και την ενημέρωση των παιδιών και των γονιών που καλούνται να διαχειριστούν μια δύσκολη συνθήκη για να προστατέψουν τόσο τον εαυτό τους όσο και το κοινωνικό σύνολο. Τα δεδομένα από τις πρώτες αυτές εβδομάδες από το άνοιγμα των σχολείων αποδεικνύουν το υψηλό επίπεδο ατομικής ευθύνης της σχολικής κοινότητας. Οι γιατροί της Αθήνας που έχουν αποδείξει το υψηλό επίπεδο της κοινωνικής ευαισθησίας τους όλο αυτό το διάστημα της επιδημίας θα είναι πολύτιμοι σύμμαχοι των παιδιών και των εκπαιδευτικών στην προσπάθεια που θα πρέπει να κάνουν για να προστατέψουν τον εαυτό τους και την κοινωνία».

Στην ημερίδα προεδρείο ήταν ο Α’ Αντιπρόεδρος του ΙΣΑ Φώτης Πατσουράκος και ο Γ.Γ Στάθης Τσούκαλος ενώ οργανωτική επιτροπή το μέλος του Δ.Σ Τάσος Χατζής.

Εισηγήσεις έκαναν οι εξής ομιλητές :

ΚΑΝΕΛΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ Κυριακή Καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων

Η τωρινή επιδημιολογική κατάσταση από τον κορονοϊό στη χώρα μας
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΚΕΧΡΗΣ Ιωάννης Χειρουργός – Εντατικολόγος, Μέλος ΔΣ του ΙΣΑ

Τα μέτρα ατομικής προφύλαξης και προστασίας
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΝΙΚΟΛΑΟΥ Χρυσούλα Καθηγήτρια Βιοπαθολογίας – Ανοσολογίας

Αντιπρόεδρος Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας

Η εργαστηριακή διάγνωση του κορονοϊού
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΚΟΥΤΗΣ Χαρίλαος Καθηγητής Υγιεινής, Επιδημιολογίας & Δημόσιας Υγείας

Τα προφυλακτικά μέτρα υγιεινής και ασφαλείας μέσα στα σχολεία
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

Δρ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ Παναγιώτης, Ορθοπεδικός, Πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας διαχείρισης κρίσεων στον τομέα της υγείας

Η διαχείριση της κρίσης στην πανδημία
Για την παρουσίαση πατήστε εδώ

ΜΑΝΤΖΟΣ Λεωνίδας Διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Α’ Αθήνας

Τι ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα από τον ιατρικό κόσμο