Ομάδα Αιγαίου: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο 26ος διάπλους

Για 26η χρονιά η Ομάδα Αιγαίου -ανεξάρτητα από τις πρωτόγνωρες  συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία – βρέθηκε κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες πρόσβασής τους σε μεγαλύτερα νησιά ή αστικά κέντρα.

Ο 26ος Διάπλους ολοκληρώθηκε με επιτυχία με την ενεργή συμμετοχή του Εθνικού  Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) και της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας (ΕΠΕ). O κύριος σκοπός της Αποστολής ήταν οι έλεγχοι για COVID-19.

Έλεγχοι για Covid-19 σε 13 ακριτικά νησιά

Σε μόλις 5 ημέρες τα φουσκωτά σκάφη της Ομάδας Αιγαίου διένυσαν περισσότερα από 450 ναυτικά μίλια για να προσφερθούν υπηρεσίες στα 13 νησιά μας. Η κοινή αποστολή, που την αποτελούσαν ιατρονοσηλευτικό προσωπικό του ΕΟΔΥ, ιατροί της ΕΠΕ, οι εθελοντές ιατροί και τα μέλη της Ομάδας Αιγαίου, επισκέφθηκε τα νησιά Φούρνους, Θύμαινα, Πάτμο, Λειψούς, Αρκιούς, Αγαθονήσι, Δονούσα, Σχοινούσα, Ηρακλειά,  Αμοργό, Ίο, Σίκινο και Κουφονήσι.

Πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι για Covid-19 από τον ΕΟΔΥ, καθώς και προληπτικές ιατρικές εξετάσεις από 14 ειδικότητες και μικροβιολογικές εξετάσεις από την Ομάδα Αιγαίου και ΕΠΕ. Επιπλέον, η Ομάδα Αιγαίου προσέφερε υγειονομικό υλικό και  εξοπλισμό στα νησιά.

Η σημαντικότητα της τήρησης των μέτρων

Με σκοπό την ασφάλεια των κατοίκων, τονίστηκε η αξία της τήρησης των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς της COVID-19 και μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, ώστε να διατηρηθεί στις περιοχές  αυτές το θετικό υγειονομικό αποτύπωμα.

Η Ομάδα Αιγαίου ευχαριστεί θερμά τον ΕΟΔΥ για τη συμμετοχή του και στήριξη αυτής της Αποστολής υπογραμμίζοντας την υψηλή αίσθηση ευθύνης και άριστη προσφορά υπηρεσιών από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό, που συμμετείχε στην Αποστολή,  στους κατοίκους των νησιών.

26 χρόνια η Ομάδα Αιγαίου βρίσκεται δίπλα στους κατοίκους των μικρών νησιών

’’Ευχαριστούμε την ΕΠΕ για τη συνεργασία μας σε κοινές δράσεις και τη συμμετοχή των ιατρών της  στον 26ο Διάπλου. Η Αποστολή αυτή δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί χωρίς τους υποστηρικτές μας. Ευχαριστούμε τους μεγάλους υποστηρικτές Chipita SA και  Pfizer Ελλάς ΑΕ που βρίσκονται κοντά την Ομάδα Αιγαίου κάθε χρόνο. Ευχαριστούμε και τις εταιρείες που στήριξαν το φετινό διάπλου:  Unilever, Demo ABEE, Mellon Technologies SA, Penco AE, Ε.Π. ΑΕ, Βιοϊατρική ΑΕ, Ιδιωτικό Πολυιατρείο & Διαγνωστικό Εργαστήριο Υγεία Αμπελοκήπων Ιατρική ΑΕ, Παπουτσάνης ΑΕ, CSMED AE, Τσιμή ΑΕ, Ιωακειμίδου ΑΕ, Divitec SΑ, ROMINA NN Energy BG, Rethink Business Lab IKE.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από καρδιάς κάθε κάτοικο, τις δημοτικές και υγειονομικές αρχές των νησιών, για τη φιλοξενία και συνεργασία τους και να τους διαβεβαιώσουμε ότι ανήκουμε όλοι μαζί στη Μεγάλη Οικογένεια του Αιγαίου και θα είμαστε πάντα κοντά τους για την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής τους’’.

H Ομάδα Αιγαίου συστήθηκε το 1995 από μία ομάδα ανθρώπων ευαισθητοποιημένων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των ακριτικών και μικρών νησιών του Αιγαίου πελάγους. Στόχος της Ομάδας Αιγαίου είναι η ανακούφιση, η στήριξη, η  ενίσχυση και αναβάθμιση των συνθηκών ζωής των κατοίκων των ακριτικών και μικρών νησιών. Η Ομάδα Αιγαίου, ανελλιπώς, για 26 χρόνια βρίσκεται κοντά στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών προσφέροντας υπηρεσίες υγείας με ιατρικές εξετάσεις, με πολλά έργα υποδομής, έργα αθλητικών εγκαταστάσεων, εξοπλισμού σχολείων καθώς και με πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.