Ο Όμιλος Σαράντη εντατικοποιεί τις δράσεις του για τη συλλογική ασφάλεια και υγιεινή, μέσω του brand Noxzema, δίνοντας προτεραιότητα αυτή τη φορά στα παιδιά και ενώνει τις δυνάμεις του με τα My market.

Συνεργασίες με μόνο σκοπό την ενημέρωση των παιδιών στα μέτρα προστασίας έναντι της πανδημίας

Με σύμπνοια λοιπόν στηρίζουν την οργάνωση Άγονη Γραμμή Γόνιμη και το Mum Institute για την υλοποίηση ενός προγράμματος εκπαίδευσης και πληροφόρησης σε ιδρύματα φροντίδας και περίθαλψης παιδιών για την ασφάλεια της υγείας, μέσω του πιο διαδεδομένου moto των ημερών, το πλύσιμο των χεριών. Ταυτόχρονα, προσφέρει υποστήριξη στα σχολεία δέκα μικρών νησιών της Ελλάδας, προσφέροντας δωρεάν μπάρες σαπουνιού για την κάλυψη των αναγκών τους για έναν ολόκληρο χρόνο.

Στο ήδη υπάρχον πρόγραμμά τους, συμπεριλαμβάνεται μια σειρά επισκέψεων σε ιδρύματα με σκοπό την ενημέρωση και την εκπαίδευση των παιδιών που ζουν εκεί, ώστε να συνδυάσουν την καθημερινή υγιεινή με την υγεία και την πρόληψη από τους ιούς, κάνοντας το πλύσιμο των χεριών μία διασκεδαστική καθημερινή συνήθεια. Τα παιδιά θα μάθουν πώς αναπτύσσονται τα μικρόβια και πώς αυτά μπορούν να μεταδοθούν με βρώμικα χέρια. Επιπλέον, θα λάβουν πρακτικές συμβουλές γύρω από τα απαραίτητα βήματα για ένα αποτελεσματικό πλύσιμο των χεριών, τη συχνότητα, καθώς και εναλλακτικούς τρόπους προστασίας αν δεν υπάρχει πρόσβαση σε νερό και σαπούνι.