Δυσκολεύεστε να πείσετε το παιδί σας να βάλει μάσκα; – Δείτε αυτό το βίντεο

Στις 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και τα παιδιά θα πρέπει να φορούν μάσκα προστασίας, όπως ορίζει το υπουργείο Παιδείας. Πολλοί γονείς όμως ίσως δυσκολευτούν στο να εξηγήσουν στα παιδιά τους τη χρησιμότητα της μάσκας.

Το παρακάτω βίντεο με έναν απλό και ευχάριστο τρόπο, χρησιμοποιώντας 5 tips, εξηγεί τον λόγο που η μάσκα είναι απαραίτητη καθώς και το πλύσιμο των χεριών.

«Φορώντας μάσκα βοηθάμε στο να είναι όλοι ασφαλείς. Μπορούμε να κάνουμε και άλλα πράγματα για να είναι όλοι ασφαλείς, να πλένουμε τα χέρια μας συχνά και ειδικά πριν και μετά τη χρήση μάσκας»

Είναι σημαντικό να θυμάσαι:

1. Να φοράς μάσκα
2. Να πλένεις τα χέρια σου
3. Αν βήξεις ή φτερνιστείς χρησιμοποίησε τον αγκώνα σου
4. Να μην αγγίζεις το πρόσωπό σου
5. Να κρατάς αποστάσεις και να μην μοιράζεσαι τα προσωπικά σου αντικείμενα (μολύβια, τετράδια, παιχνίδια)

Με τον συνδυασμό των παραπάνω τα μικρόβια δεν μπορούν να εξαπλωθούν

Είναι εύκολη η χρήση της μάσκας. Πρώτα πλένουμε τα χέρια μας με σαπούνι ή χρησιμοποιούμε αντισηπτικό, βεβαιώσου ότι το στόμα και η μύτη έχει καλυφθεί. Αν χρειάζεσαι βοήθεια μπορείς να ζητήσεις από τον μπαμπά ή τη μαμά.

Πως να τη βγάλεις

Την τραβάς από τα σχοινάκια για να τη βγάλεις και την τοποθετείς σε μία σακουλίτσα για να την βάλεις μέσα στη τσάντα σου. Ύστερα πλένεις τα χέρια σου με αντισηπτικό ή με σαπούνι. Όταν γυρίσεις σπίτι, τη δίνεις στη μαμά σου ή στον μπαμπά σου για να την πλύνει, ή αν είναι χειρουργική, την πετούν στον κάδο.

Πηγή: juniornews.gr