fbpx
Κισπεπτίνη: Η ορμόνη που ενισχύει την ευχαρίστηση

Κισπεπτίνη: Η ορμόνη που ενισχύει την ευχαρίστηση

Η κισπεπτίνη είναι μια φυσική ορμόνη που διεγείρει την απελευθέρωση άλλων αναπαραγωγικών ορμονών μέσα στο σώμα.

Η χορήγηση κισπεπτίνης μπορεί να διεγείρει τις σεξουαλικές αποκρίσεις τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες.

Σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν όσους δεν έχουν λίμπιντο, οι ερευνητές διεξήγαγαν μελέτες για την κισπεπτίνη.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, αυτή η ορμόνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.

Πράγματι, η χορήγηση κισπεπτίνης μπορεί να διεγείρει τις σεξουαλικές αποκρίσεις σε γυναίκες και άνδρες με διαταραχή υποδραστήριας σεξουαλικής επιθυμίας (HSDD). Αυτά τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στο Jama Network Open .

    ⇒ Διαβάστε ακόμη:

Πρόωρη εκσπερμάτιση – Αντιμετώπιση με βότανα

Θετικές επιδράσεις σε περίπτωση χαμηλής σεξουαλικής επιθυμίας

Σε αυτές τις δύο κλινικές δοκιμές συμμετείχαν 32 προεμμηνοπαυσιακές γυναίκες και 32 άνδρες με διαταραχή υποκινητικής σεξουαλικής επιθυμίας.

Και στις δύο μελέτες, οι ασθενείς υποβλήθηκαν σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, καθώς και εξετάσεις αίματος και συμπεριφοράς.

Η χορήγηση κισπεπτίνης βελτίωσε τη σεξουαλική επεξεργασία του εγκεφάλου τόσο σε γυναίκες όσο και σε άνδρες, με θετικά αποτελέσματα στη σεξουαλική συμπεριφορά σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο.

«Παρέχουμε τα πρώτα στοιχεία ότι η κισπεπτίνη είναι μια δυνητικά ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για γυναίκες και άνδρες με  χαμηλή σεξουαλική επιθυμία », λέει ο Δρ. Alexandre Comninos από το Τμήμα Μεταβολισμού, Πέψης και Αναπαραγωγής από το Imperial College του Λονδίνου, σύμβουλος ενδοκρινολόγος στο Imperial College Healthcare NHS Trust και συνεπικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα αποτελέσματα, οι ερευνητές πιστεύουν ότι θα ήταν δυνατή η εφαρμογή θεραπειών με βάση την κισπεπτίνη για γυναίκες και άνδρες με HSDD.

Κισπεπτίνη – Χωρίς παρενέργειες

κισπεπτίνη ορμόνη για σεξουαλική διαταραχή σε άνδρες και γυναίκες

“Η χαμηλή σεξουαλική ορμή μπορεί να είναι ανησυχητική και να οδηγήσει σε HSDD. Μπορεί επίσης να έχει σημαντικό αρνητικό αντίκτυπο στις σχέσεις, την ψυχική υγεία και τη γονιμότητα. Οι θεραπευτικές επιλογές για τις γυναίκες είναι περιορισμένες. Κάποιες από αυτές οδηγούν σε σημαντικές παρενέργειες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβής. Και δυστυχώς, αυτές οι θεραπείες έχουν περιορισμένη αποτελεσματικότητα”, συνοψίζει ο Δρ Alexander Comminos.

“Οι δύο μελέτες μας παρέχουν απόδειξη και τα πρώτα στοιχεία ότι η κισπεπτίνη είναι μια δυνητικά ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για γυναίκες και άνδρες με χαμηλή επιθυμία”.

Τέλος, η κισπεπτίνη ήταν καλά ανεκτή από γυναίκες και άνδρες χωρίς παρενέργειες.

× Εγγραφείτε τώρα στο newsletter μας

Αρχίστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με την υγεία, τη διατροφή, την ομορφιά και την φυσική κατάσταση.