Πρότυπο Κέντρο Οδοντικών Εμφυτευμάτων τίθεται σε λειτουργία στο Ιατρικό Διαβαλκανικό. Το Κέντρο είναι ενταγμένο στο πλαίσιο λειτουργίας της Β΄ Κλινικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του Διαβαλκανικού και θα παρέχει εξατομικευμένη θεραπευτική προσέγγιση και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, θα τοποθετούνται εμφυτεύματα κορυφαίας ποιότητας, με εγγύηση εφ’ όρου ζωής και στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Στις παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνονται:
  • 3D ανάλυση του οδοντικού φραγμού και του οστού των γνάθων
  • Ακριβής τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων με προηγμένο σύστημα υπολογιστικής τομογραφίας
  • Πρωτοποριακές τεχνικές οστικής ανάπλασης με αυτόλογο οστικό μόσχευμα, αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα.
  • Ψηφιακή αποτύπωση και τοποθέτηση δοντιών από ειδικούς προσθετολόγους και έμπειρους οδοντοτεχνίτες, εξωτερικούς συνεργάτες. Οι οδοντιατρικές πράξεις δεν γίνονται στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο.
  • Δυνατότητα τοποθέτησης δοντιών σε μια μέρα “ Same Day Teeth”.
  • Δυνατότητα για μέθη ή γενική αναισθησία από ειδικό αναισθησιολόγο.
  • Αντιμετώπιση ασθενών με ειδικά προβλήματα υγείας και ΑΜΕΑ.

Την επιστημονική διεύθυνση του Κέντρου έχουν οι στοματικοί και γναθοπροσωπικοί χειρουργοί Ιωάννης Χατζηστεφάνου και Πέτρος Ζήκος. Όπως δήλωσε εκ μέρους της Β΄Κλινικής Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής, ο κ Χατζηστεφάνου, «το Πρότυπο Κέντρο Οδοντικών Εμφυτευμάτων αποτελεί ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα κέντρα εμφυτευμάτων στην Ελλάδα, όπου η χειρουργική εμπειρία συνυπάρχει με την τεχνολογία αιχμής, προσφέροντας θεαματικά αποτελέσματα και πρόσβαση σε πάνω από 10 υπηρεσίες υψηλού επιπέδου».

Η στοματική και γναθοπροσωπική χειρουργική αποτελεί εξειδικευμένο χειρουργικό κλάδο που ασχολείται με την αντιμετώπιση παθήσεων και δυσμορφιών του στόματος, των γνάθων και του προσώπου.